Категорія
Новини
Дата

Universal Music та TikTok досягли нової ліцензійної угоди, пісні лейблу повернуться на платформу

Компанії Universal Music Group і TikTok досягли нової ліцензійної угоди, яка відновить доступ до пісень виконавців лейблу на платформі соціальних мереж, а також надасть музикантам захист від штучного інтелекту, пише Reuters.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • TikTok почав видаляти контент Universal зі своєї платформи після того, як у січні закінчився термін їхньої ліцензійної угоди, і обидві сторони не змогли досягти угоди про гонорари, штучний інтелект та онлайн-безпеку для користувачів TikTok.
  • Описуючи свій новий договір як багатопланову угоду, компанії заявили, що працюють «оперативно» над поверненням музики артистів лейблу в TikTok, а також заявили, що обʼєднаються для реалізації нових можливостей монетизації.
  • Вони «працюватимуть разом над кампаніями на підтримку артистів UMG у різних жанрах і на різних територіях по всьому світу», йдеться у спільній заяві фірм.
  • В угоді, укладеній у четвер, TikTok та Universal заявили, що вони працюватимуть разом, щоб гарантувати, що розвиток штучного інтелекту в музичній індустрії не зашкодить артистам та авторам пісень.

Контекст

Додаток для коротких відео – цінний маркетинговий та рекламний інструмент для музичної індустрії. TikTok – це місце, де підлітки у віці від 16 до 19 років у США найчастіше знаходять музику, випереджаючи YouTube та сервіси потокової передачі музики, такі як Spotify, за даними Midia Research.

Напередодні співачка Тейлор Свіфт, одна з найбільших артисток Universal Music, дозволила обраним пісням повернутися в TikTok під час просування свого останнього альбому The Tortured Poets Department. За даними Financial Times, Свіфт має авторські права на свої записи в рамках угоди з Universal, укладеної в 2018 році, і може контролювати, де будуть доступні її пісні.

Також угода між компаніями була укладена на тлі невизначеності майбутнього TikTok у США. Минулого тижня президент Джо Байден підписав закон, який дає китайському власнику TikTok, ByteDance, 270 днів на продаж своїх активів у США. TikTok пообіцяв подати позов, щоб оскаржити закон.

За даними TikTok, його відеосервіс користуються понад 170 млн американців. За даними дослідницької компанії Statista, у всьому світі він має понад 1,5 млрд активних користувачів на місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні