Категорія
Новини
Дата

Урсула фон дер Ляєн вдруге очолила Єврокомісію

1 хв читання

Урсула фон дер Ляєн /Getty Images

Урсула фон дер Ляєн Фото Getty Images

Президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн переобрали на другий п’ятирічний термін. Рішення Європарламент ухвалив 18 липня, йдеться у повідомленні пресслужби Єврокомісії. 

Урсула фон дер Ляєн – друг України. Вона кілька разів з початку повномасштабного вторгнення відвідувала Київ і завжди виступала за всебічну підтримку України з боку ЄС.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • За переобрання фон дер Ляєн віддав голос 401 євродепутат із 361 необхідних, проти проголосували 284 парламентарі, 15 – утримались. Голосування було таємним.
  • Представники єврогрупи «Лівих» перед тим пропонували відкласти голосування за фон дер Ляєн, пославшись на рішення Суду ЄС стосовно її ролі в закупівлі вакцин проти коронавірусу, але переважна більшість депутатів виступила проти, повідомила «Європейська правда».

Контекст

Переобрання керівництва ЄС повʼязане з виборами до Європарламенту, які відбулися 6-9 червня.

Вибори депутатів Європарламенту відбуваються щоп’ять років, і їх наслідком є фактичний перезапуск основних інституцій ЄС. Голосуючи за новий склад Європарламенту, виборці водночас переобирають політичне керівництво і весь склад Європейської комісії, а також голову Європейської ради.

Урсула фон дер Ляєн, 65, – німецька політична діячка, членкиня Християнсько-демократичного союзу, міністр оборони Німеччини у 2013-2019 роках. З 1 грудня 2019-го – президентка Єврокомісії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд