Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив нового очільника Державної продовольчо-зернової корпорації

Кабінет міністрів України призначив Дмитра Гапчича очільником Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд призначив нового голову ДПЗКУ. Ним став Дмитро Гапчич, написав нардеп у телеграм-каналі.
  • З 30 квітня 2020 року виконувачем обовʼязків голови правління ДПЗКУ був Василь Коваленко. 

Контекст

Гапчич працював на підприємствах агрохолдингу «Кернел» до 2013 року, зокрема очолював «Цукровий союз «Укррос». Депутат Полтавської обласної ради VI скликання, обраний у багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії «Совість України».

За даними інформації у держреєстрі, Гапчич значиться серед засновників ТОВ «Полтавський Агрокомплекс». Йому належить 50% акцій товариства. Внесок у статутний капітал – 4,2 млн грн.

До складу ДПЗКУ входить мережа філій: лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та крупʼяний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії корпорації можуть зберігати 3,7 млн т зернових, включно з майже 2,5 млн т на рік сумарних потужностей із перевалки зернових вантажів на експорт в Одеському та Миколаївському портах. Наразі функціонують 38 із 53 філій (72%) ДПЗКУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні