Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив заступником міністра економіки директора «Прозорро.Продажі» Соболева

Кабінет Міністрів призначив заступником міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації директора ДП «Прозорро.Продажі» Олексія Соболева. Рішення прийнято на засіданні уряду 24 січня, повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Призначено Соболева Олексія Дмитровича заступником міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації», – написав Мельничук у телеграм.
  • Соболев підтвердив призначення та розповів, що буде відповідати за приватизацію, управління публічними активами, «Прозорро.Продажі», підтримку малого і середнього бізнесу, корпоративне управління та різні проєкти.
  • «Про детальні плани напишу за кілька тижнів. Про «Прозорро.Продажі» – в наступному пості», – повідомив він у фейсбуці.

Контекст

Олексій Соболев у 2015–2016 роках був радником міністра інфраструктури України, де координував проєкти з підвищення прозорості діяльності, відкритих даних та покращення корпоративного управління державними підприємствами. Ще раніше працював керуючим активами у Dragon Asset Management.

В.о. директора держпідприємства «Прозорро.Продажі» буде Сергій Бут. Він працював у компанії з 2017 року як фінансовий директор, а з липня 2022 року – на посаді операційного директора. 

Також у повному складі продовжує свою роботу Наглядова рада ДП «Прозорро.Продажі» — це незалежний орган, який представляє інтереси держави в управлінні компанією. Головою наглядової ради Прозорро.Продажі є Ілля Михайлов, також до складу ради входять Наталя Бойко як представниця держави, Надія Васильєва та Дмитро Крепак як незалежні члени.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні