Категорія
Новини
Дата

Уряд цьогоріч виділив на будівництво фортифікаційних споруд понад 20 млрд грн, у 2023 році – 1,7 млрд грн

Кабмін виділив 17,5 млрд грн з резервного фонду державного бюджету на будівництво фортифікаційних споруд та захист кордону. Рішення ухвалене на засіданні 19 січня, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Ключові факти

  • Кошти, зокрема, виділено на будівництво військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд та фортифікаційне обладнання оборонних рубежів.
  • Розпорядниками коштів будуть Міноборони, Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури, а також обласні військові адміністрації.

Контекст

У листопаді 2023 року при Міноборони створили міжвідомчу робочу групу, яка займеться вивченням проблем будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

У планах групи – впровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи; на другій-третій – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій.

Віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що при міжвідомчій робочій групі вже створено волонтерську бізнес-спільноту, яка заявила про готовність оперативно надавати меценатську допомогу в будівництві фортифікаційних споруд на «найгарячіших» напрямках.

12 січня уряд виділив на зміцнення оборонних рубежів та кордону понад 2,6 млрд грн. 

У 2023 році з резервного фонду на будівництво фортифікаційних споруд, зокрема, в північних і східних регіонах, уряд спрямував понад 1,7 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні