Категорія
Новини
Дата

Уряд цьогоріч виділив на будівництво фортифікаційних споруд понад 20 млрд грн, у 2023 році – 1,7 млрд грн

1 хв читання

Кабмін виділив 17,5 млрд грн з резервного фонду державного бюджету на будівництво фортифікаційних споруд та захист кордону. Рішення ухвалене на засіданні 19 січня, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Ключові факти

  • Кошти, зокрема, виділено на будівництво військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд та фортифікаційне обладнання оборонних рубежів.
  • Розпорядниками коштів будуть Міноборони, Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури, а також обласні військові адміністрації.

Контекст

У листопаді 2023 року при Міноборони створили міжвідомчу робочу групу, яка займеться вивченням проблем будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

У планах групи – впровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи; на другій-третій – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій.

Віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що при міжвідомчій робочій групі вже створено волонтерську бізнес-спільноту, яка заявила про готовність оперативно надавати меценатську допомогу в будівництві фортифікаційних споруд на «найгарячіших» напрямках.

12 січня уряд виділив на зміцнення оборонних рубежів та кордону понад 2,6 млрд грн. 

У 2023 році з резервного фонду на будівництво фортифікаційних споруд, зокрема, в північних і східних регіонах, уряд спрямував понад 1,7 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні