Категорія
Новини
Дата

Уряд відклав запуск механізму національного кешбеку до вересня

1 хв читання

Уряд відклав до вересня запуск національного кешбеку, анонсованого президентом Володимиром Зеленським ще у лютому 2024 року в межах державної програми «Купуй українське». Про це повідомив народний депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк, посилаючись на заяву першої віцепремʼєр-міністерки економіки Юлії Свириденко під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді 21 червня.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Ідею кешбеку ще опрацьовують, наразі складають нормативний документ і протягом місяця «вийдуть із ним». Запуск планується з 1 вересня, написав Железняк у телеграм-каналі.
  • Дедлайн запуску кешбеку декілька разів переносився. Раніше заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма анонсував презентацію програми до кінця березня. Пізніше в Мінекономіки планували запустити програму до кінця літа.

Контекст

Національний кешбек має стати частиною великої урядової кампанії «Купуй українське» з підтримки і промоції вітчизняного виробника. Зокрема, у межах кампанії уряд видає гранти на допомогу бізнесу, компенсує частину вартості української сільгосптехніки тощо. 

Учасники програми отримуватимуть 10% кешбеку від вартості товару. Увесь процес відбуватиметься у безготівковому форматі, для отримання кешбеку треба буде відкрити спеціальну карту в «Дії» чи банку. 

Наразі є два сценарії, які українські товари увійдуть до програми: або тільки нехарчові товари, або і харчові продукти, і нехарчовий ритейл. Перший варіант потребуватиме 1–2 млрд грн бюджетних коштів, другий – 2–3 млрд, прогнозує Мінекономіки.

Детальніше про новий концепт кешбеку від президента, як можна буде повернути частину коштів і за що – в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні