Категорія
Новини
Дата

Уряд розглядає два сценарії «кешбеку від Зеленського», вони потребуватимуть 1-3 млрд грн

1 хв читання

Міністерство економіки має два сценарії запровадження національного кешбеку, анонсованого президентом Володимиром Зеленським ще у лютому 2024 року. Про це ідеться у матеріалі Forbes. Національний кешбек має стати частиною великої урядової кампанії «Купуй українське».

Деталі 

  • Учасники програми отримуватимуть 10% кешбеку від вартості товару. Увесь процес відбуватиметься у безготівковому форматі, для отримання кешбеку треба буде відкрити спеціальну карту у «Дії» чи в банку. 
  • Наразі є два сценарії, які українські товари увійдуть до програми: або тільки нехарчові товари, або і харчові продукті, і нехарчовий ритейл. Перший варіант потребуватиме 1-2 млрд грн бюджетних коштів, другий – 2-3 млрд, прогнозує Мінекономіки.
  • Це значно менше, ніж планувалось раніше. Наприкінці березня дотичні до програми посадовці називали Forbes потребу у 20 млрд грн на рік
  • Більший розмір програми має дати більше економіці, ідеться у презентації, – як за сплаченими податками, так і за створеними робочими місцями. 

Контекст 

Національний кешбек має стати частиною великої урядової кампанії «Купуй українське» з підтримки і промоції вітчизняного виробника. Зокрема, у межах кампанії уряд видає гранти на допомогу бізнесу, компенсує частину вартості української сільгосптехніки тощо. 

Дедлайн запуску кешбеку декілька разів переносився. Раніше заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма анонсував презентацію програми до кінця березня. Новий план – запустити програму до кінця літа, повідомила перша віцепремʼєрка міністерка економіки Юлія Свириденко під час заходу 28 травня. 

Детальніше про новий концепт кешбеку від президента, як можна буде повернути частину коштів і за що – в матеріалі Forbes

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні