Категорія
Новини
Дата

У кількох областях України можливе введення карантинних обмежень – головний санлікар

На Львівщині, Чернівеччині й Тернопільщині місцеві комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглядають введення заходів проти поширення COVID-19 у цих областях. Про це в інтервʼю Forbes повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Україні за тиждень з 10 по 16 жовтня на COVID-19 захворіло понад 22 000 людей. Це на 37% менше, ніж тижнем раніше.
  • Однак це може не відбивати реального рівня захворюваності, оскільки люди почали менше звертатися до лікарів. Кількість проведених тестів на COVID -19 знизилася на 23%. «В середньому, ми робимо 116 000–120 000 досліджень упродовж одного тижня, ще два-три тижні тому цей показник доходив до 150 000 тестів», – каже Кузін.
  • Кількість летальних випадків, за його словами, цього року висока: за тиждень зареєстровано більш ніж 200 смертей від COVID -19.
  • Проте вводити загальнодержавний карантин, як це було у 2020–2021 роках, МОЗ не планує. За словами Кузіна, протиепідемічні заходи будуть впроваджуватися на рівні областей.
  • Зараз на території України циркулює штам «Омікрон». Він заразніший, проте менша кількість хворих потребує під час лікування використання кисню.

Контекст

У світі з грудня 2019 року триває епідемія COVID-19. В Україні перший випадок хвороби був зареєстрований у березні 2020 року. Відтоді, за даними Центру громадського здоровʼя МОЗ, у країні було підтверджено понад 5 млн випадків COVID-19. З них 108 605 – летальні.

В Україні проходить кампанія з вакцинації від коронавірусу. МОЗ нагадує про потребу пройти щеплення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні