Категорія
Новини
Дата

В Мінфіні пояснили причини блокування податкових накладних для бізнесу

Причиною введення більш жорстких критеріїв до перевірки податкових накладних стали численні маніпулювання з ризиковими товарами з боку певних підприємців. Про це йдеться у відповіді Мініфіну на запит Forbes. 

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • За результатами аналізу роботи автоматизованого моніторингу було виявлено схему проведення безтоварних операцій через реєстрацію податкових накладних на ризикові товари, які були відсутні на складі платника податку, кажуть у пресслужбі Мінфіну. 
  • Раніше компанії могли без додаткової перевірки податкової продавати товари, які не відповідають основному переліку їхньої діяльності (якщо ті не перевищують 50% у загальному залишку продукції). Тепер, через маніпуляції з боку певного бізнесу уряд змінив критерії ризиковості операцій та здійснює перевірку всіх операцій на відповідність фактичним складським залишкам товарів, кажуть у пресслужбі Мінфіну.

Контекст 

12 жовтня Кабмін прийняв постанову №1154, яка зробила більш жорстким підхід податкової до блокування податкових накладних. 

У результаті рішення Мінфіну було з 14 жовтня було заблоковано понад 1 млн податкових накладних. 

Масові скарги на зміни надходили до Спілки українських підприємців (СУП) та Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), а також до Ради бізнес-омбуцмена. 

Врегулювати ситуацію з блокуванням податкових накладних у ДПС обіцяють до кінця цього місяця. «Більше половини поданих таблиць даних платників податку податковою враховано, а відсоток зупинених податкових накладних станом на сьогодні знизився до 1,2%», – зазначив заступник голови ДПС Сокур.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні