Категорія
Новини
Дата

У портах Дунайського кластеру відкрили 23 нових термінали з початку року – АМПУ

За підсумками 11 місяців 2023 року порти України перевантажили 52,8 млн т вантажів порівняно з 45,6 млн т за минулий рік. У портах Дунайського кластеру відкрито 23 нових термінали. Про це повідомив голова ДП «АМПУ» Юрій Литвин на зустрічі Мінінфраструктури з головами дипмісій та громадськістю.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За січень–листопад 2023 року українські порти перевантажили 52,8 млн т вантажів (45,6 млн т за минулий рік): експортних – 47,9 млн т, імпортних – 4,6 млн т.
  • У портах Дунайського кластеру відкрито 23 нових термінали та 20 нових точок для перевалки вантажів. Кількість лоцманів зросла з 14 до 78 осіб. Також удосконалено диспетчеризацію та операційні процеси, у т.ч. проведення суден у нічний час доби та проведення суден за методом лідирування.
  • Завдяки роботі Українського коридору через Чорне море на 30 листопада портами Великої Одеси оброблено 6,4 млн т.
У портах Дунайського кластеру відкрили 23 нових термінали з початку року – АМПУ /Фото 1
У портах Дунайського кластеру відкрили 23 нових термінали з початку року – АМПУ /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

З середини липня після виходу РФ із «зернової угоди» ворог здійснив хвилю атак на дунайські порти України. 

За даними АМПУ, через російські атаки пошкоджено або частково зруйновано 10 елеваторів, два трубопроводи, 34 адміністративні будівлі, 26 складів з олією та паливом, 93 транспортні засоби, а також 69 700 кв. м складів зберігання зернових вантажів і 62 000 т зернових вантажів. У результаті російських обстрілів портової інфраструктури загинули троє людей, 12 отримали поранення.

У серпні, після виходу РФ із «зернової угоди», Україна запропонувала судновласникам новий морський маршрут вздовж східного берега Чорного моря. Тоді українські порти успішно покинули п’ять суден, заблоковані в Україні від початку російського вторгнення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні