Категорія
Новини
Дата

В Росії під наглядом Путіна провели навчання із завдання масованого ядерного удару

Російські військові під керівництвом диктатора Володимира Путіна провели тренування із завдання масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника. Про це заявив голова міноборони РФ Сергій Шойгу, пише Meduza.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Завдання тренування стратегічних сил стримування було виконано в повному обсязі, всі ракети досягли цілей, підтвердивши задані характеристики, повідомила пресслужба Кремля. 
  • «По полігону Кура на Камчатці здійснено пуски міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс» із державного випробувального космодрому Плесецьк та балістичної ракети «Синева» з акваторії Баренцового моря. До здійснення завдань також залучалися літаки дальньої авіації Ту-95МС, які здійснили пуск крилатих ракет повітряного базування», – йдеться в повідомленні.
  • Міноборони Росії показало кадри польоту стратегічного ракетоносця Ту-95МС під час тренування, кадри пуску МБР «Синева» з атомного підводного човна «Тула» і навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс».

Контекст

Напередодні в Міноборони США заявили, що влада Росії повідомила про проведення навчань стратегічних ядерних сил «Гром». Ці навчання проводяться щороку, додали в Пентагоні.

Попередні навчання «Гром» відбулися 19 лютого 2022 року, за пʼять днів до початку російського вторгнення в Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні