Категорія
Новини
Дата

В Україні дозволили реєструвати автомобілі онлайн

1 хв читання

Кабінет міністрів дозволив замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортних засобів онлайн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Ключові факти

  • Для власників авто буде доступна реєстрація та перереєстрація транспортного засобу онлайн, через Електронний кабінет водія або портал «Дія». Також передбачено можливість замовлення номерних знаків онлайн. 
  • Кабмін також розширив перелік реєстраційних дій, пов’язаних із проведенням державної реєстрації, перереєстрації транспортних засобів, які здійснюються без проведення експертного дослідження фахівцями Експертної служби МВС. 
  • Громадянину також в зручний для себе час зможуть замовити проведення експертного дослідження ТЗ з отриманням відповідного висновку, який буде дійсний протягом 10 днів.  
  • Після впровадження нововведень громадяни матимуть змогу робити вибір між отриманням послуг онлайн і традиційно – у сервісному центрі МВС.  
  • Відповідна постанова уряду набуде чинності через три місяці з дня її опублікування. За цей час Головний сервісний центр МВС у співпраці з Мінцифри підготують технічну спроможність для повноцінної реалізації цифрових послуг.

Контекст

Раніше в «Дію» повернувся шеринг техпаспорта, який став недоступним після 24 лютого з огляду на початок повномасштабної війни. Щоб поширити свій техпаспорт з іншою людиною потрібно виконати сім кроків: обрати у меню «Послуги» шеринг авто, обрати транспортний засіб, визначити строк призначення належного користувача, заповнити дані про себе та зберегти заявку, після чого надіслати запит через QR-код або посилання. Аби підтвердити запит потрібно просканувати QR-код іншим користувачем, вказати свої дані та поставити Дія.Підпис, після чого техпаспорт відобразиться в Дії іншої людини.

Ще одна функція, яка повернулася після припинення у лютому – можливість сплати штрафів від Патрульної поліції за порушення ПДР.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні