Категорія
Новини
Дата

В Україні дозволили реєструвати автомобілі онлайн

Кабінет міністрів дозволив замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортних засобів онлайн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для власників авто буде доступна реєстрація та перереєстрація транспортного засобу онлайн, через Електронний кабінет водія або портал «Дія». Також передбачено можливість замовлення номерних знаків онлайн. 
  • Кабмін також розширив перелік реєстраційних дій, пов’язаних із проведенням державної реєстрації, перереєстрації транспортних засобів, які здійснюються без проведення експертного дослідження фахівцями Експертної служби МВС. 
  • Громадянину також в зручний для себе час зможуть замовити проведення експертного дослідження ТЗ з отриманням відповідного висновку, який буде дійсний протягом 10 днів.  
  • Після впровадження нововведень громадяни матимуть змогу робити вибір між отриманням послуг онлайн і традиційно – у сервісному центрі МВС.  
  • Відповідна постанова уряду набуде чинності через три місяці з дня її опублікування. За цей час Головний сервісний центр МВС у співпраці з Мінцифри підготують технічну спроможність для повноцінної реалізації цифрових послуг.

Контекст

Раніше в «Дію» повернувся шеринг техпаспорта, який став недоступним після 24 лютого з огляду на початок повномасштабної війни. Щоб поширити свій техпаспорт з іншою людиною потрібно виконати сім кроків: обрати у меню «Послуги» шеринг авто, обрати транспортний засіб, визначити строк призначення належного користувача, заповнити дані про себе та зберегти заявку, після чого надіслати запит через QR-код або посилання. Аби підтвердити запит потрібно просканувати QR-код іншим користувачем, вказати свої дані та поставити Дія.Підпис, після чого техпаспорт відобразиться в Дії іншої людини.

Ще одна функція, яка повернулася після припинення у лютому – можливість сплати штрафів від Патрульної поліції за порушення ПДР.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні