В Україні об'єдналися два великі інтернет-магазини дитячих товарів – Panama і Pampik. Через війну цей ринок обвалився наполовину /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

В Україні об'єдналися два великі інтернет-магазини дитячих товарів – Panama і Pampik. Через війну цей ринок обвалився наполовину

1 хв читання

Shutterstock

Інтернет-магазин дитячих товарів Panama.ua повідомив, що виходить з групи компаній MakeUp та обʼєднує зусилля зі своїм конкурентом – іншим гравцем цього ринку – Pampik. Останній – це великий онлайн-магазин дитячих товарів, який контролює інвесткомпанія Dragon Capital.

Ключові факти

  • Йдеться не про зміну власників, розказав Forbes співвласник MakeUp Сергій Волобуєв. У Dragon Capital не захотіли коментувати те, що відбулося. За словами Волобуєва, обʼєднуються лише доставки Pampik та Panama. Така співпраця має допомогти з оптимізацією процесів, швидкістю і якістю виконання замовлень, розповів він.
  • MakeUp вже має досвід подібної колаборації. У лютому 2022-го з цим інтернет-магазином обʼєднав свою доставку його конкурент Parfums.ua. Цей сайт косметики, як і Pampik, контролює інвесткомпанія Dragon Capital. За словами Волобуєва, пілотний проєкт був успішним. 
  • За даними SimilarWeb, у травні 2022 року Pampik відвідали майже 200 000 разів. У Panama користувачів не набагато менше: за травень на нього заходили майже 145 000 разів.

Контекст

Зараз оптимізація бізнес-процесів – на часі. Як розповідав Forbes власник найбільшого інтернет-магазину України Rozetka Владислав Чечоткін, категорія товарів для жінок та дітей просіла найбільше порівняно з іншими. Причина – вимушене переселення дітей та жінок за кордон. За словами СЕО мережі «Антошка» Вадима Орлова, зараз обсяг ринку товарів для дітей впав наполовину до довоєнного. А логістика при цьому значно подорожчала. СЕО мережі «Фокстрот» Олексій Зозуля каже, що вартість, зокрема, магістральної – міжміської доставки подорожчала в 1,5 раза. 

Інтернет-магазин дитячих товарів Panama.ua продає іграшки, одяг, харчування тощо. У 2020 році його виторг, за даними YouControl, становив 47,7 млн грн. Pampik.com окрім дитячих товарів продає товари для вагітних та для домашніх тварин. Його виторг, за даними YouControl, у 2020-му становив 101,3 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні