В Україні об'єдналися два великі інтернет-магазини дитячих товарів – Panama і Pampik. Через війну цей ринок обвалився наполовину /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

В Україні об'єдналися два великі інтернет-магазини дитячих товарів – Panama і Pampik. Через війну цей ринок обвалився наполовину

Shutterstock

Інтернет-магазин дитячих товарів Panama.ua повідомив, що виходить з групи компаній MakeUp та обʼєднує зусилля зі своїм конкурентом – іншим гравцем цього ринку – Pampik. Останній – це великий онлайн-магазин дитячих товарів, який контролює інвесткомпанія Dragon Capital.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Йдеться не про зміну власників, розказав Forbes співвласник MakeUp Сергій Волобуєв. У Dragon Capital не захотіли коментувати те, що відбулося. За словами Волобуєва, обʼєднуються лише доставки Pampik та Panama. Така співпраця має допомогти з оптимізацією процесів, швидкістю і якістю виконання замовлень, розповів він.
  • MakeUp вже має досвід подібної колаборації. У лютому 2022-го з цим інтернет-магазином обʼєднав свою доставку його конкурент Parfums.ua. Цей сайт косметики, як і Pampik, контролює інвесткомпанія Dragon Capital. За словами Волобуєва, пілотний проєкт був успішним. 
  • За даними SimilarWeb, у травні 2022 року Pampik відвідали майже 200 000 разів. У Panama користувачів не набагато менше: за травень на нього заходили майже 145 000 разів.

Контекст

Зараз оптимізація бізнес-процесів – на часі. Як розповідав Forbes власник найбільшого інтернет-магазину України Rozetka Владислав Чечоткін, категорія товарів для жінок та дітей просіла найбільше порівняно з іншими. Причина – вимушене переселення дітей та жінок за кордон. За словами СЕО мережі «Антошка» Вадима Орлова, зараз обсяг ринку товарів для дітей впав наполовину до довоєнного. А логістика при цьому значно подорожчала. СЕО мережі «Фокстрот» Олексій Зозуля каже, що вартість, зокрема, магістральної – міжміської доставки подорожчала в 1,5 раза. 

Інтернет-магазин дитячих товарів Panama.ua продає іграшки, одяг, харчування тощо. У 2020 році його виторг, за даними YouControl, становив 47,7 млн грн. Pampik.com окрім дитячих товарів продає товари для вагітних та для домашніх тварин. Його виторг, за даними YouControl, у 2020-му становив 101,3 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні