Категорія
Новини
Дата

В Україні створять єдину базу вакансій. Держава та найбільші сайти з пошуку роботи співпрацюватимуть

Державна служба зайнятості підписала договір про співпрацю з пʼятьма найбільшими сайтами з працевлаштування: robota.ua, work.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua. Планується створення єдиної бази з вакансіями, йдеться в повідомленні Мінекономіки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наповнення бази здійснюватиметься спільними силами Держслужби зайнятості та агенцій із пошуку роботи. Оновлення ресурсу – у режимі реального часу.
  • Сайти з пошуку роботи також отримають доступ до даних Держслужби зайнятості та зможуть розміщувати інформацію про вакансії на своїх сайтах. Це дозволить додатково інформувати українців про всі варіанти працевлаштування, заявляють у міністерстві.
  • Платформа має консолідувати інформацію про роботодавців та шукачів роботи. «Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям – роботу, зазначив заступник міністра економіки Ігор Дядюра.

Контекст

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україні зникли приблизно 4,8 млн робочих місць, що становить 30% від довоєнної кількості, йдеться у звіті Міжнародної організації праці ООН. За оцінками МОП, якщо воєнні дії загостряться, то зникне вже до 7 млн робочих місць в Україні. Натомість, якщо негайно настане перемир’я, вдасться відновити 3,4 млн робочих місць – таким чином, безробіття зменшиться до 8,9%.

З-поміж понад 5,2 млн українців, які виїхали через війну за кордон, приблизно 2,75 млн – працездатного віку, з них 1,2 млн раніше працювали і були змушені піти з роботи або втратили її через війну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні