Категорія
Новини
Дата

В Україні створять єдину базу вакансій. Держава та найбільші сайти з пошуку роботи співпрацюватимуть

1 хв читання

Державна служба зайнятості підписала договір про співпрацю з пʼятьма найбільшими сайтами з працевлаштування: robota.ua, work.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua. Планується створення єдиної бази з вакансіями, йдеться в повідомленні Мінекономіки.

Ключові факти

  • Наповнення бази здійснюватиметься спільними силами Держслужби зайнятості та агенцій із пошуку роботи. Оновлення ресурсу – у режимі реального часу.
  • Сайти з пошуку роботи також отримають доступ до даних Держслужби зайнятості та зможуть розміщувати інформацію про вакансії на своїх сайтах. Це дозволить додатково інформувати українців про всі варіанти працевлаштування, заявляють у міністерстві.
  • Платформа має консолідувати інформацію про роботодавців та шукачів роботи. «Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям – роботу, зазначив заступник міністра економіки Ігор Дядюра.

Контекст

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україні зникли приблизно 4,8 млн робочих місць, що становить 30% від довоєнної кількості, йдеться у звіті Міжнародної організації праці ООН. За оцінками МОП, якщо воєнні дії загостряться, то зникне вже до 7 млн робочих місць в Україні. Натомість, якщо негайно настане перемир’я, вдасться відновити 3,4 млн робочих місць – таким чином, безробіття зменшиться до 8,9%.

З-поміж понад 5,2 млн українців, які виїхали через війну за кордон, приблизно 2,75 млн – працездатного віку, з них 1,2 млн раніше працювали і були змушені піти з роботи або втратили її через війну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні