Категорія
Новини
Дата

В Україні зафіксовано найбільшу кількість шлюбів за останні сім років

За перші пів року 2022-го в Україні було зареєстровано рекордну кількість шлюбів – 103 903. Це на 21% більше, аніж за той самий період у 2021 році, та абсолютний рекорд за останні сім років. Такі дані наводить сервіс Опендатабот. Натомість кількість розлучень, зареєстрованих в РАГСах, знизилась майже вдвічі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За кількістю одружень лідирує прифронтова Дніпропетровська область – за цей період в регіоні було зареєстровано 13 025 родин. Зростання кількості нових сімей спостерігається в усіх тилових областях, крім Чернівецької. Там від початку року кількість шлюбів знизилась на 11% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
  • Натомість кількість розлучень, зареєстрованих в РАГСах, знизилась майже вдвічі – на 42% відносно першого півріччя 2021: 7632 розірвань шлюбу проти 13 153 – у 2021 році.
  • Лідером за кількістю розлучень так само, як й за кількістю шлюбів, стала Дніпропетровська область – 943 розлучення.
В Україні зафіксовано найбільшу кількість шлюбів за останні сім років /Фото 1
В Україні зафіксовано найбільшу кількість шлюбів за останні сім років /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Кількість розлучень, зареєстрованих РАГСами, не в повній мірі відображає реальну статистику, зазначає адвокат Ольга Шевченко. За її словами, розірвання шлюбу у РАГСі можливо лише у випадку, якщо в подружжя немає неповнолітніх дітей та є обопільне бажання розійтися. «Якщо у пари є неповнолітні діти або один із подружжя відмовляється від розлучення, розірвання шлюбу відбувається за рішенням суду», – наголосила вона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні