Категорія
Новини
Дата

В Україну повертається більше громадян. Прикордонники фіксують різке зростання пасажиропотоку

За липень кордон України перетнуло на близько 600 000 осіб більше, ніж за червень, а кількість українців, які повертаються, більша, ніж тих, хто виїжджає. Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом у липні кордон з країнами ЄС та Молдовою перетнули понад 3,8 млн осіб, що на близько 1 млн осіб більше, ніж у травні. У відомстві пояснили, що зростання пасажиропотоку відбулося через закінчення навчального року в українських школах. 
  • На початку літнього сезону кількість українців, які їхали з України, переважала, але зараз ця ситуація змінилася, наголошується у пресрелізі Держприкордонслужби. 
  • Частка українців серед осіб, які перетинають кордон, складає понад 85%. Переважно це жінки, діти, літні люди.
  • Більш ніж половина пасажиропотоку припадає на українсько-польську ділянку кордону, особливо кількість охочих перетнути кордон зростає з п’ятниці по понеділок, зазначається у повідомленні. Через це перед пунктами пропуску можуть виникати скопичення осіб і транспорту. 
  • Щоб не простоювати у чергах, прикордонники рекомендують за можливості обирати маршрути через пункти пропуску, які менш завантажені: «Смільниця», «Грушів» і «Угринів» або перетинати кордон у дні, коли пасажиропотік менший.

Контекст

Рятуючись від ворожих обстрілів, значна кількість українців виїхали за межі країни. На середину березня 2023 року в Європі перебувало понад 8 млн українських біженців. За даними ООН, близько 5 млн із них попросили тимчасового захисту в країнах ЄС. 

Кількість людей, які виїхали з України, донедавна перевищувала кількість тих, хто повернувся. 

З початку 2023 року зафіксовано близько 2,2 млн перетинів кордону з України до сусідніх країн та приблизно 1,7 млн людей перетнули кордон назад. Це свідчить про зростання кількості біженців, які втікають з України від війни, зазначається у звіті ООН «Ситуації в Україні, №42».

За даними World Migration Report 2022, до війни Україна була восьмою серед країн, громадяни яких виїжджають на роботу за кордон із показником 5,5–6 млн осіб. З них понад 1,5 млн українців працювали в Польщі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні