В «Укренерго» попередили українців про «важкі дні» після масованої атаки РФ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

В «Укренерго» попередили українців про «важкі дні» після масованої атаки РФ

Getty Images

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відлючень.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Найбільш складна ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. Для стабілізації енергосистеми «Укренерго» було застосовано аварійні графіки відключень, це дозволило запобігти повному знеструмленню країни. 
  • Енергетики одразу приступили до відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій. 
  • «Водночас, наступні декілька днів будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, просимо з розумінням ставитися до відключень», – сказав Кудрицький.
  • За його словами, у НЕК є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші. 
  • Водночас українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки.

 Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети), повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, 15 листопада Росія випустила по Україні понад 90 ракет, 70 ракет зибили ППО України. Але є пошкодження 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. За розрахунками Forbes вартість ракет випущений під час атаки 15 жовтня — $700-900 млн.

В Офісі президента повідомили, що найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні