Категорія
Новини
Дата

Валютні обмінники хочуть зобовʼязати платити «абонплату» у 20 000 грн на місяць. Гетманцев зареєстрував законопроєкт

Для небанківських обмінників валют можуть запровадити фіксовану авансову сплату податку на прибуток у розмірі трьох мінімальних зарплат на місяць. Відповідний законопроєкт №7655 зареєстровано у Верховній Раді, повідомив голова профільного комітету Данило Гетманцев.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обмін валют, за словами Гетманцева, завжди вважався одним із найбільш прибуткових бізнесів. Проте надходження до держбюджету з одного пункту обміну валют становили у 2021 році лише близько 1700 грн на рік. Саме тому він вирішив зареєструвати ініційований Нацбанком законопроєкт щодо авансової сплати податку на прибуток для обмінників. 
  • Гетманцев зазначив, що держбюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму в розмірі трьох мінімальних зарплат (19 500 грн) за кожний пункт обміну. За його словами, така «абонплата» збільшить надходження від небанківських обмінників приблизно на 1 млрд грн на рік.
  • Аванс можна буде вирахувати з податку на прибуток за підсумками діяльності, однак якщо розмір цього податку менший або прибутку немає зовсім, то аванс все одно не буде повернуто.

Контекст

У 2021 році обсяг угод через 4013 пунктів обміну валюти становив понад 384,5 млрд грн, продажу – 384 млрд грн, тоді як сплата ними податку на прибуток – 7,1 млн грн, заявляв раніше член Ради НБУ Василь Горбаль. За його словами, за перше півріччя 2022 року через 3948 пунктів обміну купівля/продаж відповідно становили 82,46/81,94 млрд грн зі сплатою податку на прибуток 3,9 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні