Категорія
Новини
Дата

Велика Британія пропонує країнам приєднатися до відповіді на вторгнення Росії. План має шість пунктів

Премʼєрміністр Великої Британії Борис Джонсон закликав лідерів інших країн приєднатися до плану відповіді на вторгнення Росії, що складається із шести пунктів. Про це повідомляє Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • План передбачає:
  1. формування міжнародної коаліції для надання гуманітарної допомоги Україні;
  2. підтримку самооборони України;
  3. посилення економічного тиску на Росію;
  4. запобігання «повзучій нормалізації» російської діяльності в Україні;
  5. використання дипломатичних шляхів до деескалації за повної участі Києва;
  6. безпеку та стійкість у всьому євроатлантичному регіоні.
  • Вторгнення Росії в Україну «має провалитися, і має бути видно, що воно провалилося», сказав Джонсон напередодні зустрічей із лідерами Канади, Нідерландів та країн Центральної Європи, які мають відбутися в Лондоні наступного тижня.
  • Джонсон у понеділок після зустрічі з премʼєрміністрами Канади та Нідерландів має у вівторок прийняти лідерів Чеської Республіки, Угорщини, Польщі та Словаччини – країн, що зазнають напливу біженців, зумовленого вторгненням РФ.

 Контекст

Велика Британія планує прискорити запровадження санкцій проти російських бізнесменів, що мають бути схвалені на рівні парламенту, Джонсон має подати їх на розгляд парламентарів у понеділок, 7 березня.

24 лютого Росія напала на Україну. Велика кількість світових компаній та міжнародних організацій відмовились та продовжують відмовлятися від співпраці з країною-агресором. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні