Категорія
Новини
Дата

Велика Британія щомісячно платитите своїм громадянам £350 за розміщення біженців з України

1 хв читання

Велика Британія буде щомісячно виплачувати своїм громадянам кошти за розміщення біженців з України. Уряд Британії запроваджує програму «Будинки для України», пише Reuters.

Ключові факти

  • Нова програма «Будинки для України» дозволить біженцям приїхати до Великої Британії, навіть якщо вони не мають родинних зав’язків, заявив уряд у неділю.
  • Велика Британія буде платити своїм громадянам 350 фунтів стерлінгів ($456) на місяць, якщо вони зможуть запропонувати біженцям вільну кімнату або квартиру мінімум на шість місяців.
  • Благодійні організації, підприємства та громадськість повинні запропонувати житло для біженців через відповідну веб-сторінку до кінця наступного тижня.
  • Раніше уряд Британії зіткнувся з критикою через затримки з прийомом біженців з України.

Контекст

З початку війни, станом на 7 березня, з України виїхали 1,7 млн біженців. Країни ЄС готові прийняти до 5 млн, пише Reuters.

До Польщі на 7 березня приїхало понад 1 млн біженців, більшість – жінки та діти, сказав премʼєр Польщі Матеуш Моравецький. Українці зможуть на законних підставах провести в Польщі 18 місяців. Вони зможуть спокійно працювати в Польщі та матимуть доступ до держпослуг на загальних підставах. Термін перебування може бути продовжений ще на 18 місяців – загалом українці зможуть пробути в Польщі до трьох років.

Поляки, які приймають у себе українських біженців, отримають фінпідтримку від держави – близько $8,7 на день, або близько $263 на місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні