Категорія
Новини
Дата

Велика Британія виділить понад $300 млн на енергетичну та гуманітарну допомогу Україні

1 хв читання

Премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосить про виділення допомоги Україні у розмірі £242 млн (приблизно $309 млн) на саміті G7 в Італії, повідомляє пресслужба британського уряду.

У квітні Велика Британія виділила майже £150 млн ($186,8 млн) на зміцнення енергетичного сектору України.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із заявою уряду, Велика Британія надає пакет фінансування на суму до £242 млн для невідкладних гуманітарних, енергетичних і стабілізуючих потреб України.
  • На саміті G7 премʼєр-міністр Сунак оголосить про надання двосторонньої допомоги Україні.
  • Фінансування покликане продемонструвати солідарність Великої Британії з Україною і гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, що виникли в результаті російської агресії. 
  • Зокрема, йдеться про критичну енергетичну інфраструктуру, яка постраждала від інтенсивних російських ракетно-дронових атак за останні кілька місяців.
  • Зазначається, що пріоритетом для британського премʼєр-міністра на саміті буде робота з партнерами щодо узгодження способу використання заморожених російських активів для підтримки України. 

Контекст

Велика Британія наразі виділила Україні майже £12,7 млрд на військову, гуманітарну та економічну підтримку. Країна часто була першою серед тих, хто надавав важливу військову допомогу – від крилатих ракет Storm Shadow до ескадрильї танків Challenger 2. Премʼєр-міністр нещодавно оголосив, що Велика Британія відправить найбільшу в історії партію військової техніки, покликану допомогти відбити російське вторгнення на суші, морі та в повітрі.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму $56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять $50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні