Категорія
Новини
Дата

«Рекордний пакет». Велика Британія анонсувала військову допомогу на понад $600 млн для України

Британський премʼєр-міністр Ріші Сунак сьогодні відвідає Польщу та оголосить там про виділення Україні £500 млн ($617 млн) військової підтримки, йдеться у повідомленні британського уряду. Кошти буде використано для доставки боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сунак зустрінеться з премʼєр-міністром Польщі Дональдом Туском, щоб обговорити поглиблення відносин між Великою Британією та Польщею, а лідери проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві з питань європейської безпеки та підтримки України.
  • Потім премʼєр-міністр вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцем у Берліні.
  • Додаткове фінансування у розмірі £500 млн збільшить до £3 млрд військову допомогу Великої Британії Україні цього фінансового року. 
  • Кошти буде використано для швидкої доставки вкрай необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. 
  • Дрони передбачається закуповувати у Великій Британії, а отримані кошти підуть на розширення внутрішніх ланцюжків постачання оборонної продукції.
  • Міністерство оборони також відправить із Великої Британії найбільшу в історії країни партію обладнання, щоб допомогти відбити російське вторгнення. Воно включає: 60 човнів, понад 1600 ударних ракет і ракет ППО, а також додаткові високоточні ракети великої дальності Storm Shadow.
  • Також у пакет увійдуть понад 400 машин, у тому числі 160 захищених мобільних автомобілів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів і ще близько 4 млн боєприпасів до стрілецької зброї.
  • Британський міністр оборони Грант Шаппс назвав цей пакет військової допомоги «рекордним».

Контекст

Нещодавно Велика Британія виділила майже £150 млн ($186,8 млн) на зміцнення енергетичного сектора України. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні