Категорія
Новини
Дата

Велика Британія відмовилася від заборони на видобування сланцевого газу

Велика Британія скасувала мораторій на видобування сланцевого газу й підтвердила наміри щодо видачі нових ліцензій на видобуток нафти і газу, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- «Уряд скасовує паузу у видобуванні сланцевого газу і розглядатиме майбутні заявки на отримання дозволу на проведення гідророзриву пласта з урахуванням внутрішньої і глобальної потреби в газі», – йдеться у заяві уряду.

- Рішення скасувати заборону на видобування сланцевого газу британський уряд ухвалив для посилення енергетичної безпеки країни і зменшення залежності від імпорту енергоносіїв.

- «У світлі незаконного вторгнення Путіна в Україну та використання ним енергетичної зброї, зміцнення нашої енергетичної безпеки є абсолютним пріоритетом», – сказав міністр з питань бізнесу та енергетики Джейкоб Ріс-Могг. За його словами, Велика Британія планує стати чистим експортером енергії до 2040 року.

Контекст

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у прощальній промові запевнив, що його наступниця Ліз Трасс зробить все можливе, щоб РФ не вдався її енергетичний шантаж.

Про намір скасувати заборону на видобування газу методом гідророзриву раніше заявляла премʼєр-міністр Ліз Трасс. Також в уряді заявляли про плани видати понад 100 ліцензій на видобування газу й нафти у Північному морі для подолання енергетичної кризи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні