Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада звільнила очільників Міноборони, Фонду держмайна й Антимонопольного комітету

Верховна Рада 5 вересня звільнила міністра оборони Олексія Резнікова, голову Фонду держмайна Рустема Умєрова та очільницю Антимонопольного комітету Ольгу Піщанську. Про це повідомляють у соцмережах народні депутати.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • За звільнення міністра оборони Резнікова проголосували 327 нардепів.
  • 302 депутати проголосували за звільнення голови ФДМУ Умєрова.
  • Відставку голови АМКУ Піщанської підтримали 306 народних обранців.
  • Голосування щодо призначення нових очільників вказаних міністерств і відомств очікується завтра, 6 вересня.

Контекст

3 вересня президент Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що Міноборони замість Олексія Резнікова має очолити голова Фонду держмайна Рустем Умєров.  

Як писав раніше Forbes, Зеленський та Офіс президента ще з початку червня почали шукати нового очільника Міноборони, який мав би замінити Олексія Резнікова, котрий очолює міністерство з листопада 2021-го. Кандидата знайшли в особі нинішнього керівника ФДМУ Умєрова. Більше про це читайте тут.

Напередодні голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що на посаду голови Антимонопольного комітету України запропонують очільника Донецької ОВА Павла Кириленка.

За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, Піщанська, яка залишає Антимонопольний комітет, буде призначена на посаду голови Фонду держмайна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні