Глиняний карʼєр компанії Vesco в іспанській провінції Теруель /UMGI
Категорія
Новини
Дата

Vesco з групи SCM Ахметова видобуватиме глину для виробництва іспанської керамічної плитки

Глиняний карʼєр компанії Vesco в іспанській провінції Теруель Фото UMGI

Група компаній Vesco, що обʼєднує сировинний бізнес інвестиційної компанії UMGI з групи SCM Ріната Ахметова, почала розробку кар’єру з видобутку глини родовища Encarnita в іспанській провінції Теруель. Про це йдеться у пресрелізі компанії UMGI. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Vesco – один зі світових лідерів з видобутку та постачання глини, яка є важливою складовою в рецептурі іспанської керамічної плитки. А Іспанія є одним із найбільших виробників керамічної плитки в Європі.
  • До 2022 року понад 25% усіх продажів групи припадало на Іспанію, тому ця країна стала пріоритетною для запуску сировинного виробництва в ЄС, йдеться у повідомленні.
  • Компанія зазначила, що пріоритетним ринком збуту керамічної сировини, виготовленої з глини родовища Encarnita, буде локальний ринок. Так Vesco хоче розширити пропозицію для клієнтів і посилити гарантії стабільного постачання, мінімізуючи логістичні ризики.
  • За оцінками компанії, планова виробнича потужність нового кар’єру – 100 000 т керамічної сировини на рік. 
  • Vesco також заявила, що вивчає можливості видобутку корисних копалин на всіх перспективних для себе ринках. Група системно інвестує у видобуток керамічної сировини та націлена на географічне розширення, йдеться у пресрелізі. 

Контекст

Компанію UMGI заснувала SCM 2006 року для керування активами в сировинній сфері. З часу створення UMGI змінила бізнесову модель з керівної на інвестиційну.

Зараз компанія створює та розвиває бізнеси із фокусом на видобування корисних копалин, керування побічними продуктами й відходами виробництва, виробництво промислових товарів і надання послуг. Загальна ринкова вартість портфельних компаній UMGI перевищує $500 млн, йдеться на сайті компанії.

Українські активи Vesco: ПрАТ «Веско», ПрАТ «Дружківське рудоуправління», ПрАТ «Вогнетривка руда» та АТ «Часовоярський вогнетривкий комбінат». Виробничі потужності Vesco перевищують 3 млн т глини на рік. Група компаній поставляє продукцію у 25 країн світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні