Категорія
Новини
Дата

Від вчорашньої ракетної атаки РФ загинули 38 людей і 190 дістали поранення, триває рятувальна операція – Зеленський

1 хв читання

В українських містах триває рятувальна операція після вчорашньої російської ракетної атаки, повідомив президент Володимир Зеленський. Станом на 10:00 відомо про 38 загиблих, серед них четверо дітей, 190 людей отримали поранення. З «Охматдиту» всі пацієнти переведені в інші медичні заклади.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами президента, усім постраждалим надається допомога. У лікарнях Києва перебувають 64 людини, 28 госпіталізовано в Кривому Розі, 6 людей – у Дніпрі.
  • В частині місць влучання ракет аварійно-рятувальні роботи не припинялися всю ніч, залучено майже 400 рятувальників.
  • «Ми продовжуємо нашу роботу для збільшення захисту наших міст і громад від російського терору. Будуть рішення. Світ має для цього необхідну силу», – повідомив Зеленський.
  • Також президент подякував всім лідерам, які підтримали Україну та готують нові спільні кроки на захист від російського терору.

Контекст

Уранці 8 липня Росія запустила по території України 38 ракет різних типів. У Києві зафіксовано влучання в один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». За даними СБУ, Росія застосувала для удару крилату ракету Х-101.

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН, заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Варшаві. Засідання відбудеться 9 липня о 17 годині за київським часом.

Також Україна передасть інформацію про атаку РФ до Міжнародного кримінального суду, заявив генпрокурор Андрій Костін. 

Вартість атаки країни-терориста — від $200 до $250 млн, згідно з розрахунками Forbes. Вартість збитих ракет Forbes оцінює у межах від $160 до $200 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд