Категорія
Новини
Дата

United24 і monobank запустили збір на 100 млн грн на підтримку «Охматдиту» після атаки РФ

1 хв читання

Фандрейзингова платформа United24 і monobank започаткували збір на 100 млн грн для дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, йдеться у повідомленні платформи.

Вранці 8 липня російська ракета влучила в один з корпусів «Охматдиту». Внаслідок удару загинули дві дорослі особи (одна з них лікарка), 10 постраждало. На території лікарні триває розбір завалів та пошук людей.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, російські ракета повністю зруйнувала корпус токсикології та пошкодила ще чотири. 
  • Постраждали 10 хірургічних відділень, п’ять онковідділень, два соматичні відділення, інтенсивна терапія, дві реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії, яка є єдиною в країні. 
  • Наразі дітей евакуювали в інші лікарні столиці.
  • «Наше завдання – допомогти «Охматдиту» відновитися. Щоб знову рятувати дітей. Тож United24 та monobank запускають збір на підтримку лікарні. Наша ціль – 100 млн грн», – сказано у повідомленні.
  • Зробити донат можна тут.

Контекст

Росія вранці 8 липня запустила по території України 38 ракет різних типів, внаслідок ранкової атаки загинули 33 людини, 140 поранені, повідомляє ДСНС станом на 19:00. Через ракетний удар у Києві 22 людини загинули (у тому числі двоє дітей) та 82 постраждали, повідомила пресслужба КМВА.

У Києві зафіксовано влучання в один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». За даними СБУ, Росія застосувала для удару крилату ракету Х-101. Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН, заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Варшаві.

Вартість атаки країни-терориста — від $200 до $250 млн, згідно з розрахунками Forbes. Вартість збитих ракет Forbes оцінює у межах від $160 до $200 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд