Категорія
Новини
Дата

Виправдовував вторгнення РФ і чекав на Путіна. СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва

Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента АТ «Мотор Січ» Вʼячеслава Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Аудіозаписи свідчать, що посадовець «Мотор Січ» виправдовував напад Росії і висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні тощо.
  • «Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець «Мотор Січ» продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села», – наголошують в СБУ.

Контекст

Вʼячеслава Богуслаєва, президента та ексвласника одного з найбільших у світі виробників авіадвигунів «Мотор Січ», затримано за обвинуваченням у державній зраді Службою безпеки України.

Затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку «Мотор Січі» товарів військового призначення для російської штурмової авіації, йдеться у повідомленні СБУ.

За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого в Запоріжжі. Посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєння для російської армії.

«Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора», – повідомили в СБУ.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу: Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор», Мі-28Н «Нічний мисливець».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні