Андроїд NEO, Фото: 1x.tech
Категорія
Новини
Дата

Виробник андроїдів 1X залучив $23,5 млн у рамках раунду інвестицій під керівництвом OpenAI

Андроїд NEO, Фото: 1x.tech

Норвезька робототехнічна компанія 1X, раніше відома як Halodi Robotics, залучила $23,5 млн у рамках раунду фінансування серії A2, пише Tech.eu. Новий приплив капіталу спрямований на збільшення виробництва моделі андроїда NEO у тандемі з розширенням виробництва її першого комерційно доступного андроїда EVE у Норвегії та Північній Америці.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раунд 1X серії A2 очолив автор ChatGPT, стартап-фонд OpenAI, і в ньому взяли участь Tiger Global, а також група спонсорів з Норвегії, включаючи Sandwater, Alliance Ventures і Skagerak Capital.
  • Хоча подробиць про те, як працює 1X, мало, на веб-сайті компанії можна знайти партнерів: NVIDIA, OpenAI, TigerGlobal і ADT Commercial. 
  • «ADT Commercial революціонізує майбутнє охорони за допомогою інтелектуальних автономних рішень для охорони, включаючи роботів-гуманоїдів та дронів. Очікується, що перші продукти зʼявляться у продажу в 2023 році, а портфель інтуїтивно зрозумілих інтерактивних рішень EvoGuard розшириться», – повідомляється на сайті компанії.
  • Видання стверджує, що таким чином 1X робить свої перші набіги на андроїдів у галузі безпеки.
  • «1X перебуває в авангарді збільшення робочої сили за рахунок використання безпечних передових технологій у робототехніці», – сказав головний операційний директор компанії та менеджер OpenAI Startup Fund Бред Лайткеп. Зазначається, що стартап-фонд OpenAI «вірить у підхід та вплив, який 1X може здійснити на майбутнє роботів».
  • У Sakgerak Capital стверджують, що компанія 1X розгортає андроїди в Північній Америці, перш ніж вийти на світовий ринок, зберігаючи при цьому принцип «безпека понад усе». Тож для Skagerak дуже цікаво підтримувати 1X «з їхньою проривною технологією зараз, коли вони вступають у цю амбітну фазу комерціалізації».

Контекст

OpenAI – видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – поставив Україну до одного списку з Росією, Афганістаном, Білоруссю та Іраном, коли заблокував доступ до своїх продуктів. Сервіси OpenAI були закриті для користувачів із України ще в листопаді 2021-го. Тоді компанія надала змогу користуватися чат-ботом для широкої аудиторії й водночас заявила, що не може «забезпечити безпечний доступ» у деяких країнах.

14 березня OpenAI, яка створила чат-бот ChatGPT, анонсувала випуск більш потужної та удосконаленої версії штучного інтелекту – GPT-4. «Вона може скласти адвокатський іспит та отримати п’ять балів у декількох випускних шкільних іспитах», – написав 14 березня у Twitter СЕО компанії OpenAI Сем Альтман

Нова мовна модель вдесятеро більша за свою попередницю GPT-3. Четверта версія має 10 трлн параметрів, що дозволяє вирішувати значно складніші завдання. Приклад із презентації – завантажити весь Податковий кодекс США та розрахувати податки для американської сімейної пари.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні