Категорія
Новини
Дата

Meta хоче заборонити заклики до смерті Путіна у Facebook

Власник Facebook – компанія Meta – хоче змінити свої правила модерації контенту в Україні, заборонивши заклики до смерті керівників держави-агресора, йдеться у внутрішньому дописі компанії, який отримало новинне агентство Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Минулого тижня Meta тимчасово дозволила пости у Facebook та Instagram із закликами до смерті президента Росії Володимира Путіна або президента Білорусі Олександра Лукашенка.
  • Компанія заявила, що тимчасова зміна політики стосується лише України. Це потрібно, щоб користувачі могли висловити свій супротив війні з Росією.
  • Через нові правила модерації контенту Росія порушила кримінальну справу проти Meta, а 14 березня заборонила Instagram у Росії. Багато росіян продовжують користуватися ним через VPN.
  • У неділю, 13 березня, у внутрішньому пості Meta вирішила пояснити свою політику.
  • «Ми звужуємо фокус, щоб чітко пояснити, що (нові правила) не слід інтерпретувати як потурання насильству проти росіян загалом», – каже президент з глобальних питань Нік Клегг.
  • «Ми також не допускаємо закликів до вбивства глави держави», – пише Клегг.
  • «Це складні рішення. Обставини в Україні швидко змінюються. Ми намагаємося продумати всі наслідки, і постійно переглядаємо наші правила, тому що контекст часто змінюється», — сказав Клегг.
  • «Мета виступає проти русофобії. У нас немає терпимості до закликів до геноциду, етнічної чистки чи будь-якої дискримінації, переслідування чи насильства щодо росіян на нашій платформі», – додав він.

Контекст

Роскомнагляд обмежив доступ до соцмережі Instagram на вимогу Генпрокуратури. У РФ вважають, що у цій мережі поширюються публікації із закликами вчиняти насильницькі дії щодо громадян Російської Федерації, зокрема військовослужбовців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні