Категорія
Новини
Дата

Плюс 200 000 безробітних інфлюенсерів. Роскомнагляд заблокує Instagram в Росії

Роскомнагляд заявив, що обмежить доступ до соцмережі Instagram (належить компанії Meta Platforms, Inc.) на вимогу Генпрокуратури, пише російський Інтерфакс.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Відомство пояснило, що в цій мережі поширюються публікації із закликами вчиняти насильницькі дії щодо громадян Російської Федерації, зокрема військовослужбовців.

Контекст:

Meta Platforms дозволить користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти російських солдатів через вторгнення в Україну, повідомляє Reuters. Компанія тимчасово змінила політику щодо висловлювання ворожнечі і повідомила про все через внутрішні електронні листи. 

«В результаті російського вторгнення в Україну ми тимчасово зробили поправку на форми політичного вираження, які зазвичай порушують наші правила, такі як агресивні висловлювання на кшталт «смерть російським окупантам». Ми, як і раніше, не допустимо закликів до насильства проти російських громадян, які заслуговують на довіру», — йдеться в заяві представника Meta.

Держдума РФ попросила генпрокурора і СК РФ дати оцінку даному рішенню Meta, а РКН зажадав від компанії оперативної відповіді щодо нових правил модерації контенту.

Як зауважує Медуза, у дописі Роскомнагляду у ВК йдеться саме про «заклики до насильства щодо росіян». У заяві Meta йдеться не про мирних громадян Росії, а про російських військових.

За даними trendHERO, у російському Instagram-просторі 255 000 мікроінфлюенсерів і майже 20 000 макроінфлюенсерів і мільйонників.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні