Vodafone скоротить 11 000 робочих місць у рамках реорганізації /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Vodafone скоротить 11 000 робочих місць у рамках реорганізації

Getty Images

Телекомунікаційний гігант Vodafone скоротить близько 11 000 посад із приблизно 104 000 співробітників протягом наступних трьох років, працюватиме над поліпшенням свого німецького бізнесу та почне «стратегічний перегляд» свого іспанського підрозділу, пише Bloomberg. Компанія хоче спростити корпоративну структуру.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Новий генеральний директор Vodafone Group Plc. Маргеріта Делла Валле, яку призначили минулого місяця, оприлюднила план розвитку компанії.
  • Делла Валле раніше обіймала посаду головного фінансового директора та тимчасового генерального директора, їй доручено змінити компанію, яка постраждала від відставання в ціні акцій та труднощів із консолідацією. 
  • У заяві вона сказала, що перерозподілить ресурси, щоб зосередитися на «якісному обслуговуванні, на яке очікують наші клієнти», і розширити бізнес-підрозділ Vodafone.
  • За її оцінками, скоригований вільний грошовий потік впаде приблизно на 31%, до €3,3 млрд, у фінансовому році, що закінчується в березні, після продажу активів, але також через очікуваний рух оборотного капіталу.
  • Очікується, що прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу та амортизації після оренди становитиме €13,3 млрд на рік, що закінчується в березні, що Vodafone назвав «загалом незмінним».

Контекст

У січні стало відомо, що Vodafone домовилася про продаж свого угорського бізнесу місцевій IT-компанії 4iG та угорській державі за $1,82 млрд. Угоду планують закрити вже цього місяця. Прем’єр-міністр Віктор Орбан зміцнить свій контроль над телекомунікаційним сектором за допомогою цієї угоди, зазначає Reuters. Передбачається, що 4iG володітиме мажоритарним пакетом акцій у розмірі 51%, а держава – 49%.

На початку року компанія Vodafone планувала скоротити сотні робочих місць, аби зменшити витрати. За словами двох джерел, компанія збирається скоротити кілька сотень робочих місць, більшість із яких перебувають у її лондонській штаб-квартирі.

У листопаді Vodafone заявив, що скоротить витрати на €1 млрд до 2026 року після того, як оголосив, що прибуток групи зменшився в першій половині року, частково через слабкі результати в Німеччині, її найбільшому ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні