Категорія
Новини
Дата

Vodafone продає бізнес в Угорщині місцевій компанії й державі за $1,8 млрд. Угода зміцнить вплив Орбана – Reuters

Британська телекомунікаційна група Vodafone заявила, що домовилася про продаж свого угорського бізнесу місцевій IT-компанії 4iG та угорській державі за $1,82 млрд, пише Reuters. Угоду планують закрити вже цього місяця.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Продаж відбувається в той час, коли Vodafone шукає нового виконавчого директора після того, як правління висловило невдоволення прогресом, досягнутим Ніком Рідом, який не зміг розширити групу або укласти правильні угоди для консолідації фрагментованого європейського телекомунікаційного ринку.
  • Кошти від продажу буде використано для погашення боргу, заявили у Vodafone.
  • Колись один із найбільших мобільних операторів у світі продає активи, щоб зосередитися на своїх основних операціях у Європі та Африці.
  • За словами в.о. директора групи Маргерити Делла Валле, продаж підвищить конкуренцію на телекомринку в Угорщині.

Контекст

Прем’єр-міністр Віктор Орбан зміцнить свій контроль над телекомунікаційним сектором за допомогою цієї угоди, зазначає агентство. Передбачається, що 4iG володітиме мажоритарним пакетом акцій у розмірі 51%, а держава – 49%.

Орбан розширив вплив свого націоналістичного уряду в таких сферах, як енергетика, банківська справа та ЗМІ, а тепер і телекомунікації, зазначає Reuters. Продаж планується завершити пізніше цього місяця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні