Категорія
Новини
Дата

Vodafone планує скоротити сотні робочих місць, щоб зменшити витрати

1 хв читання

Британська телекомунікаційна група Vodafone планує здійснити найбільше скорочення робочих місць за пʼять років, оскільки прагне відновити свою продуктивність та приборкати витрати, пише Financial Times.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами двох джерел, поінформованих про обговорення, компанія збирається скоротити кілька сотень робочих місць, більшість із яких перебувають у її лондонській штаб-квартирі.
  • Європейський телекомунікаційний сектор пережив кілька років, коли вартість деяких провідних груп, включаючи BT та Vodafone у Великій Британії, Telefónica в Іспанії та Orange у Франції, скоротилася вдвічі.
  • У Vodafone, в якій працює близько 104 000 осіб по всьому світу і 9 400 осіб у Великій Британії, був особливо важкий рік після того, як компанія зазнала тиску з боку низки інвесторів, які вимагають спростити свій бізнес, що розрісся, позбутися малоефективних підрозділів і децентралізувати свої операції.
  • У листопаді Vodafone заявив, що скоротить витрати на €1 млрд до 2026 року після того, як оголосив, що прибуток групи зменшився в першій половині року, частково через слабкі результати в Німеччині, її найбільшому ринку.
  • У заяві Vodafone йдеться, що компанія переглядає свою операційну модель, «приділяючи особливу увагу раціоналізації та спрощенню групи», подробиці обіцяли повідомити згодом.

Контекст

BT, яка втратила понад 50% своєї вартості за останні пʼять років, також оголосила в листопаді, що здійснить деякі скорочення робочих місць, оскільки вона збільшила свою мету рівня економії з £2,5 млрд до £3 млрд внаслідок різкого зростання інфляції та рахунків за електроенергію.

У січні стало відомо, що Vodafone домовилася про продаж свого угорського бізнесу місцевій IT-компанії 4iG та угорській державі за $1,82 млрд. Угоду планують закрити вже цього місяця. Прем’єр-міністр Віктор Орбан зміцнить свій контроль над телекомунікаційним сектором за допомогою цієї угоди, зазначає Reuters. Передбачається, що 4iG володітиме мажоритарним пакетом акцій у розмірі 51%, а держава – 49%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд