Категорія
Новини
Дата

Vodafone планує скоротити сотні робочих місць, щоб зменшити витрати

1 хв читання

Британська телекомунікаційна група Vodafone планує здійснити найбільше скорочення робочих місць за пʼять років, оскільки прагне відновити свою продуктивність та приборкати витрати, пише Financial Times.

Ключові факти

  • За словами двох джерел, поінформованих про обговорення, компанія збирається скоротити кілька сотень робочих місць, більшість із яких перебувають у її лондонській штаб-квартирі.
  • Європейський телекомунікаційний сектор пережив кілька років, коли вартість деяких провідних груп, включаючи BT та Vodafone у Великій Британії, Telefónica в Іспанії та Orange у Франції, скоротилася вдвічі.
  • У Vodafone, в якій працює близько 104 000 осіб по всьому світу і 9 400 осіб у Великій Британії, був особливо важкий рік після того, як компанія зазнала тиску з боку низки інвесторів, які вимагають спростити свій бізнес, що розрісся, позбутися малоефективних підрозділів і децентралізувати свої операції.
  • У листопаді Vodafone заявив, що скоротить витрати на €1 млрд до 2026 року після того, як оголосив, що прибуток групи зменшився в першій половині року, частково через слабкі результати в Німеччині, її найбільшому ринку.
  • У заяві Vodafone йдеться, що компанія переглядає свою операційну модель, «приділяючи особливу увагу раціоналізації та спрощенню групи», подробиці обіцяли повідомити згодом.

Контекст

BT, яка втратила понад 50% своєї вартості за останні пʼять років, також оголосила в листопаді, що здійснить деякі скорочення робочих місць, оскільки вона збільшила свою мету рівня економії з £2,5 млрд до £3 млрд внаслідок різкого зростання інфляції та рахунків за електроенергію.

У січні стало відомо, що Vodafone домовилася про продаж свого угорського бізнесу місцевій IT-компанії 4iG та угорській державі за $1,82 млрд. Угоду планують закрити вже цього місяця. Прем’єр-міністр Віктор Орбан зміцнить свій контроль над телекомунікаційним сектором за допомогою цієї угоди, зазначає Reuters. Передбачається, що 4iG володітиме мажоритарним пакетом акцій у розмірі 51%, а держава – 49%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні