Категорія
Новини
Дата

У перший день війни суд у Дніпрі став на бік колишнього топменеджера ПриватБанку у спорі за будівлю колл-центру за 86 млн грн

Рішення прийняв Центральний апеляційний господарський суд у місті Дніпро в перший день воєнного стану. Здебільшого суди відкладають розгляд усіх судових справ, зазначають юристи банку

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Банк може втратити будівлю вартістю 86 млн грн у місті Дніпро по вул. Набережна Заводська, 9, за позовом компанії «Ебоуд Файненс», що повязана з ексзаступником голови правління ПриватБанку до його націоналізації Володимиром Яценком. Приміщення використовувались колл-центром банку, однак зараз він працює віддалено, уточнює пресслужба.
  • На судовому засіданні розглядалась апеляція банку на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 17.06.2021, яким суд визнав недійсним договір купівлі-продажу, укладений ще в 2014 році.
  • Про ухвалення постанови апеляційного суду, говорить керівник судового напряму ПриватБанку Олег Лазовський, банк повідомили лише 12 березня електронною поштою, а до цього не надавали інформації про стан розгляду справи, при тому що після введення воєнного стану доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень тимчасово обмежений.
  • Колегія суддів, за словами юриста, прийняла рішення попри клопотання банку про відкладення судового засідання через введення в Україні воєнного стану та реальну загрозу життю учасників процесу. Обгрунтування суддів при відхиленні клопотання держбанку, говорить Лазовський, відсутність воєнних дій у Дніпрі.
  • ПриватБанк, повідомили у пресслужбі, не погоджується із рішенням та оскаржить його у Верховному Суді.

Контекст

Яценко був серед перших колишніх топменеджерів ПриватБанку, котрі отримали підозру у здійсненні шахрайства у банку до націоналізації у 2016 році. У лютому 2021-го правоохоронці затримали його у рамках справи про виведення з банку 136 млн грн через підконтрольну страхову компанію «Інгосстрах».

Також через компанію «Приватофіс» Яценко керував сотнями обʼєктів нерухомості, придбаних за кредитні кошти банку. Далі компанія здавала приміщення в оренду під облаштування відділень ПриватБанку.

У 2016 році держава витратила $5,5 млрд на докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку. Влітку 2022-го у суді Лондона очікується розгляд по суті позову банку до його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні