Категорія
Новини
Дата

Volkswagen продає російські активи. Влада РФ схвалила угоду за ціною до €125 млн

Російська влада схвалила угоду з продажу місцевих активів німецького автоконцерну Volkswagen одному з найбільших автомобільних дилерів країни «Авілон», пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що угода відбулась за зниженою ціною, що свідчить про труднощі, з якими стикаються західні компанії під час виходу з Росії.
  • Минулого року Росія запровадила низку суворих критеріїв для виходу західних компаній з країни, включаючи продаж активів зі знижкою не менше 50% та внесення «добровільних внесків» до бюджету РФ.
  • За даними російського «Интерфаксу», вартість продажу компанії «Авілон» не перевищить €125 млн.
  • Зокрема, «Авілон» отримав дозвіл на придбання 100% часток російського представництва VW (ТОВ «Фольксваген Груп Рус»), а також повністю підконтрольних йому ТОВ «Фольксваген Компоненти та Сервіси», ТОВ «Сканія Лізинг», ТОВ «Сканія Фінанс» та ТОВ « Сканія Страхування», уточнив співрозмовник агентства.

Контекст

Завод Volkswagen у Калузі було запущено в 2007 році. Його потужність – 225 000 автомобілів на рік, 2021 року було випущено 118 000 машин. До весни 2022 року підприємство випускало моделі Volkswagen Polo, Volkswagen Tiguan та Skoda Rapid. Також у Калузі працював завод бензинових двигунів потужністю 150 000 одиниць на рік.

Volkswagen не міг вийти з РФ через позови групи ГАЗ. Перший структура Олега Дерипаски подала у березні, вимагаючи стягнення з «Фольксваген Груп Рус» близько $200 млн збитків і скасування розриву угоди про контрактне складання VW і Skoda на ГАЗі. Другий був поданий до міжнародного Volkswagen AG – на $350 млн.

Як зазначає видання, ці позови заморозили активи німецького автоконцерна у Росії та загальмували їх продаж.

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ. Щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років, йдеться в моніторингу KSE Institute. Лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні