Категорія
Новини
Дата

Volkswagen виходить із РФ. Автоконцерн продає завод місцевому автодилеру

Російський автодилер «Авілон» придбає завод Volkswagen під Калугою, пишуть «Ведомости» з посиланням на джерела. За даними видання, уряд РФ схвалив покупку, про суму угоди не повідомляється.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Volkswagen не міг вийти з РФ через позови групи ГАЗ. Перший структура Олега Дерипаски подала у березні, вимагаючи стягнення з «Фольксваген Груп Рус» близько $200 млн збитків і скасування розриву угоди про контрактне складання VW і Skoda на ГАЗі. Другий був поданий до міжнародного Volkswagen AG – на $350 млн.
  • Як зазначає видання, ці позови заморозили активи німецького автоконцерна у Росії та загальмували їх продаж. Але в середині квітня суд повністю зняв обмеження з активів VW.
  • Завод буде продано автодилерському холдингу «Авілон», який і раніше називали основним претендентом на цей актив.
  • За даними джерела, партнером «Авілон» у Калузі може стати китайська компанія Chery. Переговори з автодилером вже ведуться, але не тільки з ним.

Контекст

Завод Volkswagen у Калузі було запущено в 2007 році. Його потужність – 225 000 автомобілів на рік, 2021 року було випущено 118 000 машин. Там вироблялися моделі Volkswagen Tiguan та Polo, а також Skoda Rapid. Після початку великої війни роботу майданчика було припинено.

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ. Щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років, йдеться в моніторингу KSE Institute. Лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні