Категорія
Новини
Дата

«Вони не можуть планувати життя наших дітей». Зеленський закликав Трампа розкрити свій план швидкого припинення війни

1 хв читання

Володимир Зеленський і Дональд Трамп під час зустрічі в Нью-Йорку 25 вересня 2019 року на полях Генеральної Асамблеї ООН /Getty Images

Володимир Зеленський і Дональд Трамп під час зустрічі в Нью-Йорку 25 вересня 2019 року на полях Генеральної Асамблеї ООН Фото Getty Images

Президент України Володимир Зеленський закликав експрезидента США Дональда Трампа розкрити свій план щодо швидкого припинення війни з Росією. Про це він сказав в інтервʼю Bloomberg Television в Києві в середу, 3 липня.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Деталі

  • Якщо пропозиції Трампа несуть ризики для незалежності України, влада країни хоче про це знати, заявив президент.
  • Зеленський сказав, що «потенційно готовий» зустрітися з Трампом, щоб вислухати пропозиції його команди.
  • «Вони не можуть планувати моє життя, життя наших людей і наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи матимемо ми в листопаді потужну підтримку США, чи залишимося наодинці», – наголосив Зеленський.
  • Він відкинув твердження, що ситуація на полі бою зайшла у глухий кут. За словами Зеленського, ситуація з людськими ресурсами в українській армії краща, ніж кілька місяців тому, і новий наступ – це питання озброєння бригад.
  • Президент високо оцінив пакет допомоги у розмірі $61 млрд, схвалений Конгресом США цього року після шестимісячної затримки, але зауважив, що військова техніка надто довго добирається до фронту.
  • «Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом ми маємо дуже, дуже, дуже довго чекати», – сказав Зеленський.

Контекст

Колишній президент США, який випереджає президента Джо Байдена в опитуваннях перед листопадовими виборами, раніше заявляв, що закінчить війну в Україні до своєї інавгурації в січні.

Під час теледебатів минулого тижня Трамп розкритикував багатомільярдну військову допомогу Україні, заявивши, що Київ «не виграє війну».

План Трампа щодо України полягав у тому, щоб змусити Київ відмовитися від Криму і Донбасу, писала WP. При цьому в команді експрезидента не прояснили, якою в цьому разі буде доля інших окупованих територій – частини Запорізької та Херсонської областей.

Раніше джерела Reuters повідомляли, що у разі перемоги на президентських виборах Трамп може поставити умову Україні почати мирні переговори з Росією, погрожуючи припиненням постачання зброї

Трамп у межах свого плану із завершення війни в Україні веде з Путіним переговори про те, яку частину окупованої української території може зберегти Москва, написала напередодні Politico з посиланням на свої джерела. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд