Категорія
Новини
Дата

Трамп планує змусити Україну почати переговори з РФ під загрозою припинення постачання зброї – Reuters

1 хв читання

У разі перемоги на президентських виборах колишній президент США Дональд Трамп може поставити умову Україні почати мирні переговори з Росією, погрожуючи припиненням постачання зброї. Про це пише Reuters з посиланням на план, який розробили два ключові радники Трампа – генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлог і Фред Флейтц.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Водночас план передбачає, що США пригрозять РФ посиленням підтримки України в разі будь-якої відмови від переговорів, зазначив Келлог у розмові з Reuters. 
  • Згідно з ініціативою, мирні переговори будуть проводитися на основі «наявної лінії фронту».
  • Радники представили стратегію Трампу, і він «відреагував позитивно», сказав Флейтц. 
  • За його словами, розроблений план не передбачає, що Україні потрібно буде офіційно поступитися своїми територіями Росії, але поки Київ не може повернути їх під свій контроль, він ризикує втратити на полі бою ціле покоління молодих людей.
  • Для міцного миру в Україні США буде необхідно озброїти Україну «до зубів» і дати додаткові гарантії безпеки, зазначив Флейтц.

Контекст

Трамп раніше заявляв, що зможе завершити війну в Україні за 24 години після повернення в Білий дім. 

План Трампа щодо України полягав у тому, щоб змусити Київ відмовитися від Криму і Донбасу, писала WP. При цьому в команді експрезидента не прояснили, якою в цьому разі буде доля інших окупованих територій – частини Запорізької та Херсонської областей.

14 червня Путін назвав свої умови для припинення війни в Україні і початку переговорів – виведення військ з Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, а також відмова України від вступу в НАТО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні