Категорія
Новини
Дата

Ворог ударив по енергетичній інфраструктурі вперше за пів року. «Укренерго» заявило про пошкодження у пʼятьох областях

Внаслідок першої за шість місяців ворожої атаки на енергооб’єкти в західному та центральному регіонах, йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго», є часткові знеструмлення в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Інвестувати? Почекати? Продавати? Війна змінює все, крім обов’язку лідера приймати виважені рішення. Вже 30 травня 40+ спікерів поділяться досвідом на Першій щорічній конференції про фінанси, інвестиції та економічне зростання. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • Вранці 21 вересня через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів у Рівненській та Житомирській областях.
  • Наразі роботу магістральних мереж у регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів у мережах обленерго, зазначили в «Укренерго». 
  • Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги.
  • «Нині зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури», – наголосили в «Укренерго». 

Контекст

Вранці 21 вересня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. В різних областях є руйнування і постраждалі. За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог запустив 43 крилаті ракети, 36 вдалося збити.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголошували в міністерстві. 

В Міненерго наголосили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні