Категорія
Новини
Дата

Ворог ударив по енергетичній інфраструктурі вперше за пів року. «Укренерго» заявило про пошкодження у пʼятьох областях

1 хв читання

Внаслідок першої за шість місяців ворожої атаки на енергооб’єкти в західному та центральному регіонах, йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго», є часткові знеструмлення в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Ключові факти

  • Вранці 21 вересня через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів у Рівненській та Житомирській областях.
  • Наразі роботу магістральних мереж у регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів у мережах обленерго, зазначили в «Укренерго». 
  • Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги.
  • «Нині зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури», – наголосили в «Укренерго». 

Контекст

Вранці 21 вересня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. В різних областях є руйнування і постраждалі. За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог запустив 43 крилаті ракети, 36 вдалося збити.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголошували в міністерстві. 

В Міненерго наголосили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні