Категорія
Новини
Дата

WarnerMedia і Discovery об'єдналися. Це створить гіганта потокової передачі відео вартістю $150 млрд (оновлено)

Американський телекомунікаційний гігант AT&T, який володіє CNN, HBO і Warner Bros., уклав угоду з Discovery. Це створить гіганта потокової передачі відео вартістю близько $150 млрд, пише BBC.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • АT&T оголосила про злиття Discovery і WarnerMedia. Акціонери AT&T отримають 71% обʼєднаної компанії, Discovery — 29%, пише Reuters.
  • За умовами угоди, AT&T також отримає $43 млрд у вигляді готівки і боргових паперів.
  • В результаті угоди Discovery і WarnerMedia стануть новою публічною компанією, пише CNBC.
  • Ринкова вартість Discovery, включаючи борг, наразі складає близько $30 млрд.

Важливі цифри

HBO і HBO Max, що належать WarnerMedia, мають близько 64 млн передплатників по всьому світу. Discovery, якому належить Animal Planet і Discovery Channel, охоплює понад 88 млн глядачів у США, а стрімінговий сервіс Discovery +, запущений у січні, має 15 млн передплатників.

Водночас конкуренти значно випереджають WarnerMedia і Discovery. Стрімінговий сервіс Netflix має близько 208 млн передплатників, а Disney + має понад 100 млн.

Контекст

Телекомунікаційна компанія AT&T заснована в 1877 році Александром Гремом Беллом, який отримав перший у США патент на телефон. Наразі вона є найблільшим постачальником як місцевого, так і дальнього звʼязку в США. 2018 року придбала конгломерат Time Warner за $85 млрд, до якого входять компанії Time Inc., Warner Bros. Entertainment, Time Warner Cable, CNN, HBO, Turner Broadcasting System і The CW Television Network.

AT&T намагається монетизувати свої непрофільні активи з того часу, як у червні компанію очолив Джон Стенкі. Тому наприкінці 2020 року продала анімаційний бізнес Crunchyroll за $1,175 млрд японському конгломерату Sony.

Злиття WarnerMedia із Discovery зміцнить позиції нової обʼєднаної компанії проти конкурентів на ринку потокового відео – Netflix, Disney і Amazon, сказав BBC аналітик інвесткомпанії Wedbush Securities Ден Айвз. Головний інвестиційний директор Aviva Девід Каммінгс зазначив, що ринок може сприйняти злиття як запізнілий крок і може бути налаштований скептично.

Новина доповнена заявою AT&T про злиття. Раніше повідомлялося, що WarnerMedia і Discovery лише планують обєднатися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні