Категорія
Новини
Дата

WarnerMedia і Discovery об'єдналися. Це створить гіганта потокової передачі відео вартістю $150 млрд (оновлено)

1 хв читання

Американський телекомунікаційний гігант AT&T, який володіє CNN, HBO і Warner Bros., уклав угоду з Discovery. Це створить гіганта потокової передачі відео вартістю близько $150 млрд, пише BBC.

Ключові факти

  • АT&T оголосила про злиття Discovery і WarnerMedia. Акціонери AT&T отримають 71% обʼєднаної компанії, Discovery — 29%, пише Reuters.
  • За умовами угоди, AT&T також отримає $43 млрд у вигляді готівки і боргових паперів.
  • В результаті угоди Discovery і WarnerMedia стануть новою публічною компанією, пише CNBC.
  • Ринкова вартість Discovery, включаючи борг, наразі складає близько $30 млрд.

Важливі цифри

HBO і HBO Max, що належать WarnerMedia, мають близько 64 млн передплатників по всьому світу. Discovery, якому належить Animal Planet і Discovery Channel, охоплює понад 88 млн глядачів у США, а стрімінговий сервіс Discovery +, запущений у січні, має 15 млн передплатників.

Водночас конкуренти значно випереджають WarnerMedia і Discovery. Стрімінговий сервіс Netflix має близько 208 млн передплатників, а Disney + має понад 100 млн.

Контекст

Телекомунікаційна компанія AT&T заснована в 1877 році Александром Гремом Беллом, який отримав перший у США патент на телефон. Наразі вона є найблільшим постачальником як місцевого, так і дальнього звʼязку в США. 2018 року придбала конгломерат Time Warner за $85 млрд, до якого входять компанії Time Inc., Warner Bros. Entertainment, Time Warner Cable, CNN, HBO, Turner Broadcasting System і The CW Television Network.

AT&T намагається монетизувати свої непрофільні активи з того часу, як у червні компанію очолив Джон Стенкі. Тому наприкінці 2020 року продала анімаційний бізнес Crunchyroll за $1,175 млрд японському конгломерату Sony.

Злиття WarnerMedia із Discovery зміцнить позиції нової обʼєднаної компанії проти конкурентів на ринку потокового відео – Netflix, Disney і Amazon, сказав BBC аналітик інвесткомпанії Wedbush Securities Ден Айвз. Головний інвестиційний директор Aviva Девід Каммінгс зазначив, що ринок може сприйняти злиття як запізнілий крок і може бути налаштований скептично.

Новина доповнена заявою AT&T про злиття. Раніше повідомлялося, що WarnerMedia і Discovery лише планують обєднатися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні