Категорія
Новини
Дата

Якщо війна затягнеться, 9 з 10 українців можуть перетнути межу бідності – ООН

Якщо війна Росії проти України затягнеться, 90% українського населення може перетнути межу бідності. Про це повідомляється в дослідженні Організації Обʼєднаних Націй.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними ООН, росіяни вже завдали шкоди інфраструктурі України на $100 млрд. При цьому в ООН попереджають, що реальна оцінка руйнувань може бути у 5−6 разів вищою.
  • «Україна: зруйновані будівлі, дороги, мости, лікарні, школи на суму не менше $100 млрд. Половина підприємств повністю закрита, інша половина зазнає труднощів. Затяжний конфлікт може призвести до того, що 9 з 10 українців опиняться за межею бідності, і поставить під загрозу майже два десятиліття успіхів у розвитку. Глибокі соціальні та економічні шрами залишаться наступним поколінням», – сказано в повідомленні.
  • «Ніхто не повинен пережити це, але українці показали найвищий рівень стійкості. Український народ має відновити контроль над своїм життям і засобами до існування, як це робив завжди. Вони відповідають і знаходять рішення, але ми повинні продовжувати підтримувати їх, і мир має запанувати якомога швидше», – цитуються слова заступниці Постійної представниці Програми розвитку ООН в Україні Манал Фуані. 

Контекст

Як писав раніше VOX Ukraine, з цих 90,5%, за найгіршим сценарієм ООН, за межею бідності опиниться 28%, а можуть перетнути межу бідності 62,5%. До війни, за оцінкою ООН, за межею бідності жили 2% населення України, а могли перетнути межу бідності 43,4%.

При цьому в ООН до уваги беруть міжнародний показник бідності – $5,5/день (для тих, хто може перетнути межу бідності – від $5,5–13/день), пише видання. Світовий банк бере до уваги національний показник: кількість тих, хто живе на рівні, нижчому за фактичний прожитковий мінімум.

Світовий банк вказує, що рівень бідності в Україні може сягнути 70% у 2022 році за національним рівнем бідності. У 2021 році цей показник становив 18%.

24 лютого ООН оголосила про надання $20 млн Україні на гуманітарну допомогу через військові дії Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні