Категорія
Новини
Дата

Японія заборонила експорт до Росії нафтопереробного обладнання й заморозила активи 32 росіян і білорусів

Японія запровадила заборону на експорт до Росії нафтопереробного обладнання й заморозила активи ще 32 російських і білоруських чиновників і олігархів після вторгнення РФ в Україну, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Головні факти:

  • Під санкції також потрапили 12 організацій Росії і Білорусі.
  • Серед 20 росіян, які потрапили до санкційного списку, – речник президента РФ Дмитро Пєсков, перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко, заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, голова Чечні Рамзан Кадиров. До списку включено російських бізнесменів, зокрема братів Ротенбергів, Геннадія Тимченка, Алішера Усманова. Також санкції запроваджено щодо двох організацій – «Агентства інтернет-досліджень» і ПВК «Вагнер».
  • Як повідомляє Reuters, Японія також забороняє експорт предметів загального призначення для Білорусі, які можуть використовуватися її військовими.

Контекст:

Раніше Японія ввела санкції проти Путіна та його оточення. Також вона заморозила кошти російських Центробанку, Промсвязьбанку та Внешэкономбанку й заборонила продаж будь-чого 49 російським компаніям та організаціям, серед яких ФСБ, ГРУ та держкорпорації військово-промислового комплексу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні