Категорія
Новини
Дата

Японія заморозить активи ще чотирьох російських банків і 18 чиновників з РФ та Білорусі

Уряд Японії заморозить активи ще чотирьох російських банків, пише Kyodo. На такий крок країна пішла після того, як ЄС заявив, що погодив виключити сім російських банків із міжнародної платіжної системи SWIFT.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Японія підтримала рішення ЄС і «запровадить санкції разом з іншими членами G7», сказано у повідомленні Мінфіну. Обмеження набудуть чинності з 2 квітня.
  • Санкції спрямовані проти банків ВТБ, «Открытие», Совкомбанку та Новікомбанку. Ці банки мають тісні відносини з урядом Росії, заявили в японському Мінфіні.
  • Уряд Японії також заморозив активи 18 російських чиновників, семи вищих посадовців Білорусі, включно з Олександром Лукашенком та міністром оборони Віктором Хреніним, а також двох організацій. Крім того Японія обіцяє більш жорсткі заходи експортного контролю для Білорусі.

Контекст 

Раніше Японія заморозила активи Промсвязьбанку, ВЕБ.РФ та Центробанку РФ. Крім того було введено санкції проти 49 російських компаній та десятків фізосіб, серед яких Путін, Медведєв та Лавров.

Президент країни-агресора Володимир Путін розпочав війну проти України. Сьомий день російські війська атакують військову інфраструктуру, аеропорти, лікарні та школи по всій Україні. Збройні сили тримають оборону, а міжнародні компанії одна за одною блокують бізнес у Росії. Хроніка подій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні