Категорія
Новини
Дата

YouTube вимагатиме від авторів контенту позначати відео, створені за допомогою ШІ

YouTube представив новий інструмент у Creator Studio, що вимагає від авторів повідомляти глядачам, коли реалістичний контент створений з використанням різних інструментів, включаючи генеративний штучний інтелект, йдеться у блозі платформи.

Ключові факти

  • Такі маркування будуть відображатися у вигляді позначок у розширеному описі або на передній панелі відеоплеєра. 
  • YouTube не вимагає від авторів розкривати явно нереалістичний, анімований контент, що містить спецефекти або використовує штучний генеративний інтелект.
YouTube вимагатиме від авторів контенту позначати відео, створені за допомогою ШІ /Фото 1
YouTube вимагатиме від авторів контенту позначати відео, створені за допомогою ШІ /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Деякі приклади контенту, що вимагає позначення:

  • Використання образу реалістичної людини: цифрова зміна контенту для заміни обличчя однієї людини на іншу або синтетичне створення голосу людини для озвучування відео.
  • Зміна кадрів реальних подій чи місць: наприклад, створення враження, ніби спалахнула справжня будівля, або зміна реального міського пейзажу, щоб він виглядав інакше, ніж насправді.
  • Створення реалістичних сцен: показ реалістичного зображення вигаданих великих подій, таких як торнадо, що рухається до реального міста.

YouTube не буде вимагати від авторів розкривати інформацію про те, чи використовувався генеративний штучний інтелект для підвищення продуктивності, наприклад, при створенні сценаріїв, ідей контенту або автоматичних підписів. 

У найближчі тижні ярлики зʼявляться на всіх платформах та форматах YouTube, починаючи з програми YouTube на вашому телефоні, а незабаром і на настільному компʼютері та телевізорі.

Контекст

Зображення, створені штучним інтелектом, чи «дипфейки», існують уже кілька років. Але за останній рік їхня якість різко покращилася настільки, що деякі фейкові відео, зображення та аудіозаписи вже складно відрізнити від справжніх. Інструменти для їх виготовлення тепер широко доступні, що спрощує їхнє створення.

У лютому компанії Google, Microsoft, OpenAI, Meta, TikTok та Adobe заключили угоду, щоб відреагувати на поширення контенту, створеного штучним інтелектом. Йдеться про розробку технологій для ідентифікації, маркування та контролю зображень, відео та аудіозаписів, створених ШІ, перед виборами у багатьох країнах цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні