Категорія
Новини
Дата

Meta створить команду для боротьби з дезінформацією та зловживаннями ШІ на виборах у ЄС

Компанія Meta створить команду для боротьби з дезінформацією та зловживанням генеративним штучним інтелектом напередодні виборів до Європейського парламенту в червні на тлі побоювань з приводу втручання у вибори і контенту, який вводить в оману, пище Reuters.

Ключові факти

  • Швидке зростання генеративного штучного інтелекту, що може створювати текст, зображення та відео за лічені секунди у відповідь на підказки, викликало побоювання, що нова технологія може бути використана для зриву виборів по всьому світу цього року.
  • Вибори до Європарламенту, у якому присутні 720 законодавців, відбудуться 6-9 червня. 
  • «У міру наближення виборів ми активуємо Центр виборчих операцій для виявлення потенційних загроз та вжиття заходів щодо їх помʼякшення в режимі реального часу», – заявив Марко Панчіні, голова відділу у справах ЄС компанії Meta.
  • Він сказав, що експерти з відділів розвідки, обробки даних, інженерії, досліджень, операцій, політики щодо контенту та юридичних відділів компанії зосередять свої зусилля на боротьбі з дезінформацією, боротьбі з операціями впливу та протидії ризикам, повʼязаним зі зловживанням генеративним штучним інтелектом.
  • За словами Панчіні, Meta, яка зараз працює з 26 незалежними організаціями з перевірки фактів по всьому Європейському Союзу, додасть трьох нових партнерів у Болгарії, Франції та Словаччині.

Контекст

Раніше цього місяця Меta, Microsoft, OpenAI та 17 інших технологічних компаній домовилися працювати разом, щоб запобігти втручанню контенту, створеного штучним інтелектом, у вибори по всьому світу цього року. В угоді сказано, що створення і поширення передвиборчого ШІ-контенту «може ввести громадськість в оману таким чином, що поставить під загрозу цілісність виборчих процесів».

Компанії планують розробку технологій для ідентифікації, маркування та контролю зображень, відео та аудіозаписів, створених ШІ.

Нова угода схожа на добровільне зобовʼязання, яке ті ж компанії, а також кілька інших підписали в липні після зустрічі в Білому домі, де вони зобовʼязалися спробувати виявляти та маркувати фальшивий контент ШІ

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні