Категорія
Новини
Дата

З Маріуполя вирвалися перші мирні жителі. На Сумщині погодили коридори для евакуації, а колону біженців з Гостомеля обстріляли окупанти – події доби

З Маріуполя вдалося виїхати першим мирним жителям на приватних автомобілях. На Сумщині відкриють гуманітарні коридори для евакуації, а колону біженців із Гостомеля обстріляли окупанти, в результаті чого загинула жінка.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Із Маріуполя 14 березня вдалося виїхати мирним жителям на 160 автомобілях. Росіяни випустили приватні авто з Маріуполя, частина з яких вже дістались до Запоріжжя, повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.
  • Окупанти третій день блокують рух гуманітарного конвою до Маріуполя, не даючи можливості доставити ліки, продукти харчування та інші вкрай необхідні речі. Станом на 14 березня, зупинена ворогом колона знаходиться за 60 км до пункту призначення, уточнив Старух.
  • 14 березня російські загарбники відкрили мінометний вогонь по колоні людей, яких евакуювали з Гостомеля. Загинула жінка і дістали поранення двоє чоловіків, повідомляє Нацполіція.
  • Евакуація з Гостомеля проходила двоетапно. Перша колона із 10 автобусів, де в основному перебували матері з дітьми, літні люди та люди з інвалідністю, успішно дісталася місця призначення. По іншій колоні з чотирьох автобусів російські війська здійснили мінометний обстріл, внаслідок якого травмовано водія одного із автобусів. Також під обстрілом в колоні опинився легковий автомобіль Volkswagen з подружжям, яке отримало поранення. Жінка померла на місці.
  • На 15 березня погодили гуманітарні коридори для виведення людей з Сум та кількох міст області, повідомив голова ОДА Сумщини Дмитро Живицький в Telegram. Коридори відкриють з міст Суми, Конотоп, Шостка, Тростянець та Лебедин. Їх дія триватиме з 9:00 до 21:00. Вчора, 14 березня, гуманітарні коридори на території області не діяли.

Контекст

Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей, блокують гуманітарні коридори, вдаються до інший провокацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні