Категорія
Новини
Дата

З початку війни Київщина втратила трьох поліцейських, близько 600 було звільнено – керівник Нацполіції області

За час війни на Київщині загинули троє поліцейських, а загалом із різних причин було звільнено 600 поліцейських, сказав в інтервʼю Forbes Україна керівник Нацполіції Київської області, генерал Андрій Нєбітов. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З початку російського вторгнення у Київській області троє поліцейських загинуло, семеро отримали поранення.
  • В Ірпіні загинув Сергій Близнюк. При евакуації населення у його автівку влучив снаряд. Також загинув Олексій Пономаренко з Вишгорода. Він намагався рятувати людей, потрапив під мінометний обстріл. І Юрій Чабах, уповноважений карного розшуку. Його знайшли у братській могилі у Бучі, в якій люди з комунального підприємства тимчасово ховали тіла. Юрій був до останнього у Бучі, допомогав рятувати людей і, за попередніми даними, був застрелений снайпером. 
  • Звільнено зі служби 69 осіб, які поїхали і не повернулися, повідомив Нєбітов. Він не радить їм повертатися і намагатися поновитися через суд. Ще частина людей звільнилася за власним бажанням.

Ключова цитата

«Загалом ми на Київщині втратили за часи війни близько 600 поліцейських. Із різних причин. Деяких я звільнив за прогули, деякі звільнилися самі. Але це 10% від фактичної чисельності нашого гарнізону. Зате за тих, хто залишився, не соромно, і можна далі йти у бій. Я вважаю, краще буде трохи менше, але якісніше», – сказав Андрій Нєбітов.  

Контекст 

Нацполіція – один із ключових гравців у справі фіксування військових злочинів, скоєних на території України. Правоохоронці заходять у звільнені міста слідом за збройними силами та підрозділами територіальної оборони. У населених пунктах вони підтримують правопорядок, займаються розмінуванням та проводять слідчі дії на місцях злочинів або поховань. 

Forbes поговорив із генералом Нєбітовим про те, що він та його підлеглі бачать на вулицях сіл та міст Київської області, як фіксують злочини та як конфіскують на користь ЗСУ автівки у пʼяних водіїв. Інтервʼю відредаговано та скорочено для зрозумілості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні