Категорія
Новини
Дата

«Запоріжсталь» із початку року знизив випуск продукції на 44%

Металургійний комбінат «Запоріжсталь» у січні–квітні поточного року знизив випуск прокату на 44,1% у порівнянні з показниками минулого року – до 630 100 тонн. Про це йдеться на сайті «Запоріжсталі».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Виплавка сталі за чотири місяці 2022 року знизилася на 45,8%, до 721 000 тонн, чавуну – на 45,1%, до 830 200 тонн.
  • У квітні цього року меткомбінат виробив 68 900 тонн чавуну (19% до квітня 2021 року), 73 600 тонн сталі (22%), 65 700 тонн прокату (23,3%).
  • «Зниження рівня виробництва порівняно з аналогічним періодом минулого року повʼязане з дефіцитом сировини та логістичними проблемами, спричиненими військовими діями», – ідеться в пресрелізі.

Контекст

У звʼязку із загостренням військових дій у регіоні з початку березня група «Метінвест» перевела частину обладнання «Запоріжсталі» в режим гарячої консервації. Наприкінці березня комбінат частково відновив роботу цеху холодної прокатки для виробництва та відвантаження холоднокатаних рулонів європейському споживачеві.

Через місяць після вимушеної зупинки комбінат вивів із консервації обладнання та частково відновив виробництво. У квітні 2022 року комбінат працював у середньому на 50% своєї потужності.

«Запоріжсталь» – одне з найбільших промислових підприємств України. Спеціалізація комбінату – високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих та низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль. Основними споживачами продукції є виробники зварювальних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

«Запоріжсталь» перебуває у процесі інтеграції до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є ПАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» (23,76%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні