Категорія
Новини
Дата

Українська освітня платформа Preply залучила $35 млн інвестицій

Освітня платформа Preply, заснована українською командою, залучила $35 млн інвестицій у рамках раунду фінансування B. Це перевищує суму всіх залучених компанією коштів починаючи з 2013 року, зазначили в пресслужбі Preply.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раунд проведено спільно з Owl Ventures і Full In Partners за участю Point Nine Capital, Hoxton Ventures, EduCapital, All Iron, Diligent Capital і Evli Growth Partners.
  • Також у раунді взяли участь бізнес-ангели: співзасновник і CEO Delivery Hero Ніклас Остберг, співзасновник Booking.com Артур Костен, співзасновник Unity Technologies Девід Хелгасон, співзасновник Grupa Pracuj Пшемислав Гацек.
  • Залучені інвестиції планується витратити на подвоєння штату співробітників у всіх регіонах, поліпшення системи підтримки і розширення навчальної програми, зазначив CEO Preply Кирило Бігай.
  • Також є плани з розвитку B2B проєктів, які можуть принести більшу частину доходів компанії найближчим часом.

Контекст

Preply – це освітня онлайн-платформа, яка об'єднує понад 40 000 репетиторів, які викладають 50 мов учням у 180 країнах світу. За допомогою алгоритмів машинного навчання учителі створюють індивідуальні плани уроків відповідно до бюджету учня, його розкладу й поточного рівня знань. Preply було засновано 2013 року українською командою в складі Кирила Бігая, Сергія Лук'янова і Дмитра Волошина. В офісах компанії в Києві та Барселоні працюють 250 співробітників 36 національностей.

На стрімкий розвиток компанії вплинуло розповсюдження пандемії COVID-19, чому сприяла популярність онлайн-навчання. У березні 2020-го Preply залучив $10 млн. Лід-інвестором виступив лондонський венчурний фонд Hoxton Ventures, крім нього в раунд вклалися Point Nine Capital, All Iron Ventures, The Family, EduCapital і Diligent Capital. Також взяли участь кілька ангельських інвесторів: Артур Костен, ексгендиректор Upwork Гарі Сварт, Девід Хелгасон і засновник Couchsurfing Даніель Хоффер. Після цього загальний обсяг залучених інвестицій за шість раундів фінансування сягнув $15 млн.

Важливі цифри

Ринок онлайн-навчання іноземним мовам до 2024 року оцінюється в понад $21 млрд, зазначив директор Owl Ventures Рос Дарвін. 

Матеріали по темі
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні