Категорія
Новини
Дата

Українська освітня платформа Preply залучила $35 млн інвестицій

1 хв читання

Освітня платформа Preply, заснована українською командою, залучила $35 млн інвестицій у рамках раунду фінансування B. Це перевищує суму всіх залучених компанією коштів починаючи з 2013 року, зазначили в пресслужбі Preply.

Ключові факти

  • Раунд проведено спільно з Owl Ventures і Full In Partners за участю Point Nine Capital, Hoxton Ventures, EduCapital, All Iron, Diligent Capital і Evli Growth Partners.
  • Також у раунді взяли участь бізнес-ангели: співзасновник і CEO Delivery Hero Ніклас Остберг, співзасновник Booking.com Артур Костен, співзасновник Unity Technologies Девід Хелгасон, співзасновник Grupa Pracuj Пшемислав Гацек.
  • Залучені інвестиції планується витратити на подвоєння штату співробітників у всіх регіонах, поліпшення системи підтримки і розширення навчальної програми, зазначив CEO Preply Кирило Бігай.
  • Також є плани з розвитку B2B проєктів, які можуть принести більшу частину доходів компанії найближчим часом.

Контекст

Preply – це освітня онлайн-платформа, яка об'єднує понад 40 000 репетиторів, які викладають 50 мов учням у 180 країнах світу. За допомогою алгоритмів машинного навчання учителі створюють індивідуальні плани уроків відповідно до бюджету учня, його розкладу й поточного рівня знань. Preply було засновано 2013 року українською командою в складі Кирила Бігая, Сергія Лук'янова і Дмитра Волошина. В офісах компанії в Києві та Барселоні працюють 250 співробітників 36 національностей.

На стрімкий розвиток компанії вплинуло розповсюдження пандемії COVID-19, чому сприяла популярність онлайн-навчання. У березні 2020-го Preply залучив $10 млн. Лід-інвестором виступив лондонський венчурний фонд Hoxton Ventures, крім нього в раунд вклалися Point Nine Capital, All Iron Ventures, The Family, EduCapital і Diligent Capital. Також взяли участь кілька ангельських інвесторів: Артур Костен, ексгендиректор Upwork Гарі Сварт, Девід Хелгасон і засновник Couchsurfing Даніель Хоффер. Після цього загальний обсяг залучених інвестицій за шість раундів фінансування сягнув $15 млн.

Важливі цифри

Ринок онлайн-навчання іноземним мовам до 2024 року оцінюється в понад $21 млрд, зазначив директор Owl Ventures Рос Дарвін. 

Матеріали по темі
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні